Hjem
Institutt for sammenliknende politikk
Karriereseminar

Karriereseminar for masterstudentene på Sampol

Tirsdag ble det arrangert et karriereseminar for andreårs-studenter på masterprogrammet. Studentene fikk høre om sampol-utdanningens relevans i arbeidslivet, Ph.d.-programmet, og fikk veiledning i CV- og søknadsskriving.

Masterstudenter sitter og hører på presentasjonen til Guri Velure Sandsdalen
Foto/ill.:
Welat Westrheim

Hovedinnhold

I et samarbeid mellom Sampol og Sammen Karriere ble et karriereseminar arrangert for andreårs-studenter på masterprogrammet. Martin Larsen Hirth, som er journalist i Bergens Tidende og har mastergrad i sammenliknende politikk, oppmuntret studentene til å ha høy tillit til den kompetansen de tilegner seg gjennom Sampol.

Stipendiat Idunn Nørbech fra Sampol delte deretter sine erfaringer med Ph.d.-programmet, etterfulgt av instituttleder Leiv Marsteintredet som informerte om formalitetene og søknadsprosessen til en Ph.d.-stilling.

Etter disse presentasjonene tok Sammen, representert ved karriereveileder Guri Velure Sandsdalen over og veiledet studentene gjennom et CV- og søknadskurs med spesielt fokus på kartlegging av deres kompetanse. Studentene deltok aktivt med praktiske oppgaver som de deretter presenterte og diskuterte sammen. Masterstudentenes tilbakemeldinger på karriereseminaret var svært gode. En av dem som deltok var masterstudent Gjøri Marie Haugen.

- Karriereseminaret var utrolig lærerikt, og ikke minst veldig motiverende. Det ga meg en større forståelse for karrieremulighetene innen sammenliknende politikk, sier Gjøri Marie Haugen.

Instituttleder Leiv Marsteintredet var også svært fornøyd med seminaret og roste samarbeidet med Sammen.

- Slike arrangementer styrker masterstudentenes forberedelse for overgangen til arbeidslivet. Vi ser at våre masterstudenter raskt finner relevante jobber og de har en kompetanse arbeidslivet etterspør. Samtidig etterspør studentene økt arbeidslivsrelevans i studiene, og samarbeidet med Sammen hjelper både oss og studentene med dette, sier instituttleder Leiv Marsteintredet.  

Sampol ønsker å fortsette å gjøre seminaret til et årlig tilbud for våre masterstudenter. Instituttet tror at slike tilbud, sammen med studietilbudet i arbeidslivspraksis er med på å øke sampolstudienes arbeidslivsrelevans.