Hjem

Sosiologisk institutt

Sosiologisk Institutt

Velkommen til høstsemesteret 2018!

Vi har kommet inn i augustmåned, og i uke 33 er det klart for fadderuke og semesteroppstart. Informasjon til studenter som skal begynne på sitt første semester på sosiologi finner dere på fakultet sine nettsider her. På siden finner dere sjekkliste for semesterstart og oversikt over hva som skal skje i uke 33.

Studenter som skal begynne på 3.semester finner oversikt over valgemner som instituttet tilbyr her.

Ved semesterstart er det stor pågang til studieveiledning. I august vil studieveileder ha drop-in veiledning på tirsdager fra kl 12:30-15:00 på studieveilederkontoret som er ved siden av informasjonssenteret på fakultet. Det vil bli lagt ut en liste utenfor studieveilederkontoret litt før kl 12:30 hvor man kan skrive seg opp for veiledning. Det vil ikke være mulig å booke studieveiledning på forhånd.

 

Spørsmål kan sendes til e-post: studieveileder@sos.uib.no

Dersom man trenger hjelp til semesterregistrering kan man få hjelp i infosenteret på fakultet.

 

Nyhet
Mapping mobility

Det regionale i det internasjonale

Denne artikkelen tar for seg ungdomsgruppa som flyttar på seg i samanheng med elevutveksling på vidaregåande skule. Fokuset er retta mot jamaldergruppa og spesielt effekten av å vere saman med jamaldra frå same heimland under utanlandsopphaldet.

Utveksling
Hong Kong

Utveksling på sosiologi

Et opphold i utlandet gir deg faglig perspektiv og unik erfaring. Fristen for å søke utveksling fra våren 2019 nærmer seg.

emner
Studenter

Valgemner høsten 2018

Valgemnene som tilbys på sosiologisk institutt varierer fra semester til semester. Nedenfor finner du en oversikt over hvilke valgemner du kan velge mellom høstsemesteret 2018.

Katharina Sass

(Klasse)kamp om enhetsskolen i norsk og tysk skolepolitikk

Katharina Sass disputerer mandag 18.06.2018 for ph.d.-graden ved Universitet i Bergen med avhandlingen: Cleavages and Coalitions. Comprehensive School Reforms in Norway and North Rhine-Westphalia/Germany (1954-1979)

Nyheter
User participation

Brukermedvirkningspolitikk - mellom demokrati og konsum-orientering

Karen Christensen, har nylig publisert en artikkel i samarbeid med Doria Pilling i Journal of Social Policy fra prosjektet 'Making user participation work - from policy to practise'.

Illustrasjon

Hva jobber en ferdigutdannet sosiolog med?

Ferdig utdannede sosiologer har mange interessant jobber. Vi finner våre kandidater i privat-, offentlig- og frivillig sektor. Les mer om noen av våre kandidater og hvordan de ser på overgangen fra studie til arbeidsliv.

Sosiologer i arbeidslivet