Hjem

Sosiologisk institutt

Nå har søknadsweb åpnet for opptak til høyere utdanning!

Går du siste semester på bachelor og vurderer å søke deg inn på masterprogrammet i sosiologi? Da bør du notere deg datoene instituttet skal orientere om masterprogrammet.

Representanter fra instituttet vil ta turen innom forelesning i SOS201 og seminar SOS202 for å orientere om instituttets masterprogram. 15.februar gir vi en orientering på SOS201, og 23.mars gir vi en orientering på SOS202.

Instituttet kan tilby to ferske intervjuer med studenter som skal levere sin masteroppgave ved slutten av semesteret. Malin og Jorunn er godt i gang, og forteller om sine opplevelser fra masterstudiet. Du finner også intervju fra tidligere masterstudenter som leverte avhandlingen våren 2017. Du kan lese alle intervjuene her.

Dersom du allerede nå er nysgjerrig på hvilke muligheter som finnes for ferdigutdannede soisiologer på arbeidsmarkedet kan du lese intervju med tidligere studenter om veien videre fra en fullført mastergrad i sosiologi. Intervjuene finner du her.

Prøveforlesning og disputas

Kunstnere i Norge – Ulikhet i inntekt, arbeid og holdninger

Phd kandidat Mari Torvik Heian disputerer med avhandlingen "Kunstnere i Norge – Ulikhet i inntekt, arbeid og holdninger".

Nyheter

Brukermedvirkningspolitikk - mellom demokrati og konsum-orientering

Karen Christensen, har nylig publisert en artikkel i samarbeid med Doria Pilling i Journal of Social Policy fra prosjektet 'Making user participation work - from policy to practise'.

Seminarleiare søkast

Bli seminarleiar på MET 102 - Samfunnsvitenskapleg metode

Lyst til å jobbe med metodeundervising? Seminarleiare for hausten 2018 søkast.

Nyheter

Svartmaling av gutter

Det gutta ligger etter i skolen, tar de igjen i arbeidslivet!

Hva jobber en ferdigutdannet sosiolog med?

Ferdig utdannede sosiologer har mange interessant jobber. Vi finner våre kandidater i privat-, offentlig- og frivillig sektor. Les mer om noen av våre kandidater og hvordan de ser på overgangen fra studie til arbeidsliv.

Sosiologer i arbeidslivet