Hjem
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Blir skolebyråd i Bergen

Går fra klimaforskning til skolepolitikk

Klimaforsker Endre Tvinnereim blir ny skolebyråd i Bergen. 

Endre Tvinnereim blir skolebyråd i Bergen
Endre Tvinnereim går inn i byrådet i Bergen som ny byråd for barnehage, skole og idrett. Tvinnereim kommer fra stillingen som forsker ved CET-senteret.
Foto/ill.:
Torhild Dahl, UiB

Hovedinnhold

– Når man blir spurt om å være byråd, så synes jeg man skal svare ja. Så det var ikke en vanskelig avgjørelse, sier han til Bergens Tidende.

Tidligere skolebyråd Linn Kristin Engø trakk seg for ti dager siden, etter at det ble kjent at et flertall i bystyret ikke hadde tillit til henne som følge av Vigilo-saken. Byrådsleder Roger Valhammer sier til BT at Tvinnereims bakgrunn som forsker vil bli nyttig når han skal rydde opp i den vanskelige problemstillingen.

– Da tror jeg ikke jeg kunne valgt noen bedre enn Endre. Han er forsker og vant til å lese dokumenter og sette seg inn problemstillinger. Og da er det substans som kommer fra ham etterpå, og det setter jeg stor pris på, sier Valhammer.

Tvinnereim vil ta permisjon fra jobben som førsteamanuensis ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap, der han forsker på mellom annet meninger om miljøtiltak som vindkraft, skatter og subsidier, skogplanting, karbonfangst karbonlagring. Han har inntil nylig vært tilknyttet klimasenteret CET.