Hjem
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
News

Ny i jobben

I informasjonssenteret ved SV-fakultetet kan du nå møte vår nye medarbeider, Victoria Nydegger Schrøder. – I informasjonssenteret kan vi svare deg på dine spørsmål om studier og studiehverdag, sier Victoria.

Bilde av Victoria Nydegger Schrøder
Foto/ill.:
Hanne Kvilhaugsvik

Hovedinnhold

Internasjonal bakgrunn


Victoria begynte i stillingen ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet 1. november, og jobbet tidligere som Communications Officer ved International School of Bergen. Deler av utdanningen sin har hun fra Universitetet i Bergen.

- Jeg har en bachelorgrad i fransk, og jeg brukte poststudieretten min til å ta emner ved SV-fakultetet, forteller Victoria. Som del av bachelorgraden tilbrakte hun et år i Nice i Frankrike. Hun reiste også på utveksling til Ottawa i Canada gjennom en av UiBs bilaterale avtaler. Siden flyttet hun på nytt til Frankrike, der hun utdannet seg til siviløkonom ved EMLYON Business School, og har i tillegg gjennomført oversetterstudiet for nordmenn ved ESIT i Paris.

Nå er hun altså på plass som førstekonsulent ved Institutt for økonomi, der hun jobber med formidling og web. I tillegg er hun en av dem du kan møte i informasjonssenteret.

– Det er en veldig spennende jobb, og jeg trives godt med å jobbe med informasjon og utdanning, sier Victoria.

 

Hva kan du få hjelp til i informasjonssenteret?

Informasjonssenteret ved SV-fakultetet ligger i 3. etasje i SV-bygget (Lauritz Meltzers hus). Her er det åpent mandag til fredag mellom kl. 10.00 og 15.00.

– Ved informasjonssenteret kan du blant annet bestille time til veiledning. Veiledningskontoret befinner seg rett ved informasjonssenteret, forteller Victoria. Du kan finne en oversikt over når du kan møte studieveilederen for ditt studieprogram på denne siden.

– Veiledning kan du også booke ved å ringe oss, sier Victoria. Andre ting du kan få hjelp til ved informasjonssenteret er for eksempel å fylle ut søknader og levere inn ordlister og ordbøker til kontroll før eksamen.

– Skal du levere inn ordlister til kontroll, så kom én uke før du har eksamen, oppfordrer Victoria.

De ansatte i informasjonssenteret kan også hjelpe deg med spørsmål du måtte ha i forbindelse med eksamen. Skulle du for eksempel bli syk, tar du med deg legeattesten til informasjonssenteret slik at dette kan registreres og du på nytt kan meldes opp til eksamen i faget.

 – Du kan også komme til oss med spørsmål om StudentWeb, sier Victoria. Ved informasjonssenteret kan du også få utferdiget en bekreftelse på studieforholdet ditt.

 

Ofte stilte spørsmål

I informasjonssenteret er det mange spørsmål om det meste som blir besvart i løpet av en dag. Hva er det studentene spør om nå for tiden?

- Nå er vi jo inne i eksamensperioden, så vi får mange spørsmål som gjelder dette. For eksempel er det mange som lurer på hva som er fristen for å trekke seg fra eksamen, forteller Victoria. Svaret er at det kan du gjøre via StudentWeb inntil 14 dager før du skal ha eksamen.

- Flere har også kommet til oss fordi de har mistet semesterkort og studentkort før eksamen, og spurt om de får ta eksamen uten dette. Da kan vi forsikre dem om at det går bra så lenge de tar med seg gyldig bildelegitimasjon, sier Victoria.

Slutten på semesteret er også høytid for kollokviering. Ved SV-fakultetet er det flere seminarrom som studentene kan bruke til dette.

– Det er mange som vil booke seminarrom til kollokviebruk, men det er det ingen mulighet for, sier Victoria. Studenter kan fritt benytte seg av rommene når de ikke brukes til undervisning, og det ligger en oversikt på nettet over romreservasjoner slik at studentene selv kan sjekke hvilke rom som er tilgjengelig. For å få bruke de ledige rommene er det første student til mølla som gjelder, forteller hun.

Ved informasjonssenteret kan du altså få svar på det du måtte lure på om studiene dine og studiehverdagen.

– Det er en del å sette seg inn i når man er ny her, men det er en veldig kjekk jobb, sier Victoria.

 

Åpningstider i julen

Informasjonssenteret har åpent frem til fredag 13. desember. Etter nyttår er det åpent igjen fra og med mandag 6. januar.