Hjem
TVEPS - Senter for tverrprofesjonell samarbeidslæring
Nyhet

TVEPS i barnehage

Folkehelse, bæsj og følelser på timeplanen for TVEPSere i barnehage.

TVEPS i barnehage
Bæsj, følelser og gitarspill
Foto/ill.:
Tiril Grimeland

Hovedinnhold

Fredag 7. oktober hadde vi en TVEPS-gruppe ute i en barnehage. Studentene lagde et interaktivt undervisningsopplegg for barn mellom 4 og 5 år. Folkehelse, bæsj og følelser ble flott forklart til barna gjennom samtale, sang og musikk.

Da vi ble kontaktet av en barnehage som ønsket å gjøre noe sammen, bestemte vi oss for å prøve ut en TVEPS-gruppe der. Barnehagen er en viktig folkehelsearena, samt trenger helsefagsstudentene våre øvelse i kommunikasjon med barn. Gruppen bestod av fem studenter; fra vernepleie, medisin, psykologi, musikkterapi og barnehagelærerutdanningen. Arbeidsform bestemte gruppen selv. Studentene gjennomførte opplegget for to grupper barn, med et dialogmøte med barnehageansatte mellom gruppene. Dette dialogmøtet bestod av fagdiskusjon rundt inntoning og kommunikasjon med barn – med tanke på helse. Gjennom dette prosjektet har studentene tilegnet seg kunnskap om andre helseprofesjoner, om betydningen av tverrprofesjonelt samarbeid, samt utviklet ferdigheter i kommunikasjon med barn. De ansatte i barnehagen var veldig fornøyd med gruppen, de sa at de hadde lært mye av studentene, og ønsket at vi skulle komme igjen.

Gruppens undervisningsopplegg, kalt "Du er god nok som du er", ble tatt godt i mot av barna, og bestod av en god blanding av følelser, bæsj og musikk.