Hjem
Universitetshagene
Besøksinformasjon

Aktiviteter i Arboretet og Botanisk hage

Det er mange utendørsaktiviteter som kan foregå i Arboretet og Botanisk hage hele året. Det er kafe i helgene i Blondehuset (Arboretet) fra påske og ut oktober, samt Icookpopup-kafe nedenfor Fjellhagen (Botanisk hage) hele året - kortere åpningstider om vinteren.

Hovedinnhold

Aktiviteter

Arboretet og Botanisk hage er ikke bare plantesamlinger. Vi har turveier, naturstierhinderløype og stolpejakt. Grønevika og Sandholna er fine badeplasser drevet av Bergen og omland friluftsråd (BOF). Vi har jevnlig temavandringer og andre arrangement i alle tre hagene gjennom hele året.

Kafe

Blondehuset med sin historiske hage er et populært samlingssted for besøkende i Arboretet. I sommersesongen (fra påske og ut oktober) er det kafe her i helgene drevet av Badedamene. Kafeen er åpen 11.00 - 15.00, og selger is, kaffe, saft og vafler. Fra påske og ut oktober er det åpent hver søndag, i mai og juni også lørdag. Det er alltid oppdaterte tider på facebooksiden.

I Botanisk hage, nedenfor Fjellhagen, finner du Icookpopup -kafe med varierende salg av varmretter og bakervarer (også glutenfritt). Fra mai er det stort sett åpent daglig (unntatt mandag eller ved uvær), mens om vinteren er det for det meste åpent i helgene. Det er alltid oppdaterte tider på facebooksiden 

Toaletter

Det finnes toalett:

  • På parkeringsplassen på Dalsmyra
  • Ved siden av dotårnet i Blondehuset
  • I kjelleren Lønningen Lystgård i Botanisk hage
  • I Rundhagehuset i Botanisk hage

Alle toalettene er åpen 08.00 - 20.00. I tillegg har BOF utedo i Grønnevika.

Informasjonsbrosjyrer for besøkende

Hovedbrosjyren er tilgjengelig på flere språk, både engelsk, tysk og fransk. Du finner brosjyrene i kasser på forskjellige steder i Arboretet og Botanisk hage. Japanhagebrosjyren er tilgjengelig nær inngangen fra parkeringspassen ved Vågelva. Det er mulig å bestille omvisning på flere språk.