Hjem
Universitetshagene
Arboretet

Digital rosedag 2020

Universitetshagens årlige "Rosens dag" måtte avlyses i år. I stedet presenterer vi en serie korte videoer med tilknytning til rosesamlingene.

Rosa 'Sigeunerknabe'
Foto/ill.:
Michael Pirie, UiB

Rosesamlingen i Universitetshagenes Arboret på Milde blomstrer spektakulært i år. Akkurat nå svever duftene av de historiske rosene ned 'Den historiske bakken', mens de moderne rosene i 'Rosehagen' kommer i full blomst.

Varmen i juni og den nøye oppmerksomhet vår rose-gartner, Stefan Reimann har gitt dem, har sørget for at dette blir et optimalt år i Rosariet. Besøk oss i helgen og se selv!

'Rosens dag' kansellert

Omstendighetene har frarøvet vårt besøkende publikum et kjært punkt på vår kalender. Rosens dag, med omvisninger og salg, arrangert med Roseforeningen, skulle ha vært denne lørdagen. Sammen med våre andre større arrangementer i sommer, måtte det avlyses.

Som en erstatning for Rosens dag, og for å dokumentere for ettertiden opplevelsen av en omvisning fra rosekspertene våre, presenterer vi i stedet en serie korte videoer om aspekter ved rosesamlingen. Bli med Stefan, Per Harald Salvesen og andre i Rosariet, når og hvor du enn er på vår Digitale Rosedag, 2020.

 

"Virtual Rose Day, 2020", introduced by Per Harald Salvesen (in English)

Produsent: 
Michael Pirie, UiB