Home
Department of Geography

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Feltkurs

Feltdagar til Hystad på Stord

Feltundervisning er ein viktig del av undervisninga i geografi. Studentane på GEO112 Vegetasjon, klima og marin geografi var i starten på september på feltkurs på Stord.

Gruppe 1
Gruppe 1 i felt.
Photo:
Anders Lundberg

Main content

På Stord blei studentane nærare kjende med Hystad naturreservat, oppretta for å ta vare på ulike typar edellauvskog. Svartorskogane her er mellom dei flottaste og mest velutvikla i Noreg. Eit viktig føremål med feltkurset var å lære korleis menneske har påverka natur og landskap i fortid og notid, og korleis dette gir effektar for landskapsutviklinga i dag og i framtida.

 

Feltkurset var førebudd gjennom seminar. I felt arbeidde studentane i smågrupper, kvar med sine tema. Etter feltkurset skal smågruppene presentere sine tema i plenum, med ein gjennomgang av teori og omgrep frå faglitteraturen og førelesingane, illustrert med observasjonar og foto frå felten.

 

Fagleg ansvarleg

Anders Lundberg