Home
The Grieg Academy – Department of Music

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
musikkdramatikk

Dragedukken

Musikkdramatikk ved Griegakademiet i Bergen er stolte av å presentere "Dragedukken", et syngespill i fire akter skrevet av Enevold Falsen og komponert av Friedrich Ludwig Æmilius Kunzen i 1797. Dragedukken har ikke blitt satt opp i Bergen siden Henrik Ibsen var teatersjef på Engen, og vi synes det er veldig kjekt å kunne presentere stykket for et moderne publikum!

illustrasjonsbilde med påskriften "dragedukken - et syngespill"
Photo:
Ingeborg Ekeland

Main content

Handlingen er lagt til komponisten og dramatikerens samtid, en tid preget av sosialt opprør og revolusjon. Stykket ble skrevet i København, men vår Dragedukke foregår i Bergen anno 1797 hvor Jakob Skomaker bor med hans kone Lene. De er gudfryktige, fromme og fattige mennesker. Når Lene så nedkommer med tvillinger og Jakob innser i hvor elendig forfatning familieøkonomien er, ser han seg nødt til å ty til desperate midler for å redde sine barn og sin familie... "Det skjer ei under, Lene!" roper han, men er miraklenes tid virkelig forbi? 

Musikken er flott og fengende og sterkt preget av Mozart, da komponisten var en veldig stor Mozart-tilhenger. Torleif Torgersen sitter ved hammerklaveret og har den musikalske ledelsen. Regissør Vera Rostin Wexelsen har bearbeidet teksten til den versjonen dere får se i dag, en Dragedukke som tar utgangspunkt sin opprinnelige historiske kontekst, samtidig som vi håper den appellerer til et moderne publikum.

 

Velkommen til forestilling!

 

Medvirkende:

Jakob Skomaker – Andreas Skei

Lene, hans kone – Ingeborg Ekeland

Trine, deres datter – Susanne Hvinden Hals

Peter / krogjest – Stian Økland

Vekteren / krogjest –  Mari Galambos Grue

Urtekremmer Orgon / krogjest – Jørgen Magnus Haslum

 

Forestillinger:

Torsdag 3. desember 18:00

Fredag 4. desember 18:00

Lørdag 5. desember 18:00