Hjem

Kjemisk institutt

Undervisning: Kjemisk institutt tilbyr undervising innen flere fagfelt og studieløpene kan variere fra 1 til 8 år.

Forskning: Forskningsaktiviteten ved Kjemisk institutt er organisert i åtte forskningsgrupper og fokusert mot tre tematiske satsningsområder: Nanovitenskap, Molekylær biovitenskap, og Petroleum, naturgass og biodrivstoff.

Ny student? :::>

Mitt UiB       Studentsider       Kjeminytt       nanoBergen

Master i kjemi

Tema for masteroppgåver

Det er ingen formelle studieretningar i masterprogrammet i kjemi, men det er definert ni forskingsområde ein kan avleggja masteroppgåve innan.

Opptak til masterstudium ved MN-fakultetet

Vi tilbyr masterstudier innen alle fakultetets fagområder. Opptaket til masterprogrammene skjer gjennom Søknadsweb.

Nyheter

Sikresiden - ny nettside med sikkerhetsinformasjon

Sikresiden er et mobiltilpasset nettsted som gir deg forebyggende informasjon om sikkerhet og hjelp til hva du skal gjøre i en krisesituasjon.

Dr Hvidsten

Ina Hvidsten

Ina Hvidsten disputerte onsdag 5. juli 2017 for ph.d.- graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen: «The Actinomycete Dietzia sp. A14101. Microbial Biosurfactants: A Semi-Quantitative Study of a Gram-Positive Bacterial Strain».

Auka oljeutvinning ved hjelp av Polymerinjeksjon

Iselin Cecilie Salmo disputerer torsdag 29. juni 2017 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen «Modeling of Polymer Flooding at Adverse Mobility Ratio».

Kjemisk institutt har tradisjoner for skolebesøksaktivitet for elever i videregående skole og grunnskolen ved å formidle fengende og relevant informasjon om våre studietilbud. Tilbudet til ungdomsskoleelever er deltagelse i "Ka vil DU bli?"