Hjem
Click

Klinisk institutt 1

Velkommen til Klinisk institutt 1

Klinisk institutt 1 har som formål og oppgave å drive medisinsk forskning og utdanning på høyt internasjonalt nivå. Instituttet vektlegger forskning som tar utgangspunkt i kliniske problemstillinger, og kombinerer dette med grunnleggende laboratorie- og registerbasert forskning og forskning knyttet til billeddannende analyser.

Instituttet består av elleve seksjoner. Disse omfatter fagene ortopedi, urologi, plastikkirurgi, anestesiologi, patologi, radiologi, nevrologi, nevrokirurgi, øre-nese-hals, småkirurgi, psykiatri, oftalmologi (øye), dermatologi (hud), gastroenterologi, gastrokirurgi, ernæring og nefrologi.

Studier hos Klinisk Institutt 1 (K1)

K1 er involvert i profesjonsutdanningen for leger, masterutdanning og bachelorutdanning, og har ansvaret for 48 studieemner. Det er hovedsakelig emner innen medisinstudiet og studieprogrammene i ernæring. Vi har også noen få emner som undervises for odontologi- og tannpleierstudenter innen patologi.

Se oversikt over studieemner hos K1.

Nytt navn

Vi skifter navn!

Vi går i disse dager fra å hete "Det medisinsk-odontologiske fakultet" til å hete "Det medisinske fakultet".

Fakultetets dag

Stjerne- og prisdryss over fakultetet

Fakultetsdagen 2017 var spekket med interessante foredrag og begeistrete prisvinnere.

Fakultetets dag

Fakultetets dag: Dette er vinnerne

Hvem får prisen for årets forskergruppe? Eller for internasjonalisering av studier? Her er prisvinnerne for Fakultetets dag 2017!

Nyheter

Allmøter

Tirsdag 23. mai ble det arrangert to allmøter for alle ansatte for å informere om prosessen med å evaluere effekten av "Framtidens fakultet".

Nyheter

Intervju med K1s nye instituttleder

Bli litt bedre kjent med Kjell-Morten Myhr tiltrer som ny instituttleder ved Klinisk institutt 1 1. august!

Forskergrupper

Forskningsgrupper er ryggraden i medisinsk forskning. De gjør forskningen bedre, mer målrettet og triveligere. Ved K1 har vi grunnlaget for mye medisinsk forskning, nemlig gode pasientmaterialer.

K1 er organisert i 11 seksjoner. Forskningsgruppene går på kryss og tvers av både seksjoner, institutt og institusjoner. Få en oversikt over K1s forskergrupper her.

Utstrakt virksomhet

Instituttet er forankret i hele Vest-Norge, med sentre for utdanning og forskning i Bergen, Stavanger, Haugesund, Førde og Kristiansand.