Hjem

Institutt for sosialantropologi

Innhold

7 grunner til å studere sosialantropologi

Det er uendelig mange måter å leve et menneskeliv på. Hos oss lærer du om det kulturelle mangfoldet i verden, du får dyp innsikt i dagsaktuelle tema og blir med i et engasjerende studentmiljø. 

Det som skiller antropologi fra andre samfunnsfag er at vi kommer tettere på mennesker. Det er mange grunner til å studere sosialantropologi ved UiB. Se videoen for de syv beste.

Les mer om de 7 grunnene og om sosialantropologi ved UiB

Studietilbud ved Institutt for sosialantropologi

Informasjon om studiestarten finner du ved å klikke på studieprogrammene
 

utveksling
Antropologistudenter på utveksling

Antropologistudenter deler sine erfaringer

Antropologistudenter reiser på utveksling over hele verden. Les reisebrev og få inspirasjonstips for 1-2 semestre i utlandet.

SANT285-4 Current Anthropological Research: The Anthropology of Food
a slaughtered cow and a pile of yams by the riverside

Undervisning fra forskningsfronten

antropologer i arbeidslivet
Mari-Kristine Morberg gjorde feltarbarbeid om kjønnspraksiser i Buenos Aires, Argentina. I dag er hun Hordalands første mobbeombud.

Mobbeombud i Hordaland fylkeskommune

Mari-Kristine er Hordalands første mobbeombud. Å innhente informasjon, orientere seg i "lokalsamfunnet", og systematisere hva som er relevant og ikke, er sentralt i hennes arbeidshverdag. - På den måten minner det meg mye om å være på feltarbeid, påpeker hun.

Antropologer i arbeidslivet

Antropologer i arbeidslivet

Instituttets alumner jobber i dag innen mange ulike arbeidsfelt. Les mer om tidligere studenters arbeidshverdag og hvordan deres bakgrunn i sosialantropologi er relevant.

"Jeg opplever at sosialantropologi ikke bare lærer deg nyttige og interessante ting, men at det er en veiledning for hvordan fungere i samfunnet"

                                                                    - Miriam Eid Bergan, sivil operatør i Oslo politidistrikt