Hjem

Institutt for sosialantropologi

7 grunner til å studere sosialantropologi

Det er uendelig mange måter å leve et menneskeliv på. Hos oss lærer du om det kulturelle mangfoldet i verden, du får dyp innsikt i dagsaktuelle tema og blir med i et engasjerende studentmiljø. 

Det som skiller antropologi fra andre samfunnsfag er at vi kommer tettere på mennesker. Det er mange grunner til å studere sosialantropologi ved UiB. Se videoen for de syv beste.

Les mer om de 7 grunnene og om sosialantropologi ved UiB

Studietilbud ved Institutt for sosialantropologi

Informasjon om studiestarten finner du ved å klikke på studieprogrammene
 

Møt våre masterstudenter
Island Njardablot

Fartein H. Nilsen - åsatru på Island

Fartein blir berre meir interessert i faget jo meir han får utdype seg i interessane sine. Han var utvekslingsstudent ved det yrande antropologimiljøet i København, før han fór til Dunedin på New Zealand semesteret etter. I bacheloroppgåva skreiv han om sosiale aspekt kring klimaendringar, no forskar han på moderne åsatru etter feltarbeid på Island.

Nyhet
Atingting

Atingting holder fortet

På grunn av koronaviruset må ansatte og studenter holde seg unna campus. Undervisning, forskning og administrative oppgaver foregår kun på digitale flater. Imens passer Atingting på instituttet.

antropologiblogg
Grafitti Johannesburg

Glimt fra feltarbeid i Johannesburg

Hvordan kan vi skape bedre byer for fremidens utfordringer? Hvem og hva er det som avgjør hvordan vi forestiller oss, utvikler og lever i urbane områder? Følg ph.d.-kandidat Oda Eiken Maraires feltarbeid i Johannesburg, Sør-Afrika!

antropologer i arbeidslivet
Portrett Charlotte E. Nybråten

Veileder i Aktiv Vest

- I Aktiv Vest har vi som mål å få deltakerne ut i jobb, skole eller den frivillige sfæren. Det er da en stor fordel å ha inngående kjennskap til frivilligheten i Bergen, sier Charlotte. Hennes kompetanse fra masterprosjektet gjorde henne så ettertraktet på sitt felt at hun fikk jobb før masteroppgaven var levert.

utdanning
7 gode grunner til å studere sosialantropologi

7 grunner til å studere sosialantropologi

Det er mange grunner til hvorfor du bør studere sosialantropologi ved Universitetet i Bergen. Her er de syv beste.

Antropologer i arbeidslivet

Antropologer i arbeidslivet

Instituttets alumner jobber i dag innen mange ulike arbeidsfelt. Les mer om tidligere studenters arbeidshverdag og hvordan deres bakgrunn i sosialantropologi er relevant.

"Jeg opplever at sosialantropologi ikke bare lærer deg nyttige og interessante ting, men at det er en veiledning for hvordan fungere i samfunnet"

                                                                    - Miriam Eid Bergan, sivil operatør i Oslo politidistrikt