Hjem

Institutt for sosialantropologi

Hovedinnhold

Hvorfor ta master i sosialantropologi?

Som masterstudent i sosialantropologi kan du forske på det som interesserer deg aller mest, hvor som helst i verden. Du får forme ditt eget, unike forskningsprosjekt fra skissestadiet til gjennomføring av feltarbeid og analyse i etterkant, hele veien med oppfølging fra faglig veileder.

Det er mange grunner til å bli masterstudent hos oss, se videoen til venstre for de syv beste.

Her kan du lese mer om masterprosjekter ved instituttet, og hvorfor du også bør søke opptak.

bsas seminar
Algeciras, Gibraltar
feb 09

Instituttseminar: Hege Høyer Leivestad

Institutt for sosialantropologi ønsker alle interesserte velkommen til instituttseminar. Foredraget vil bli holdt av førsteamanuensis Hege Høyer Leivestad, Universitet i Oslo. Tittelen på foredraget er "Container Economies at the Strait of Gibraltar".

Nyhet
Anka Bjelland 1952-2023

Minneord for Anne Karen Bjelland

Det var med stor sorg vi mottok bodskapen om at vår kjære venn og kollega Anne Karen Bjelland, forlet oss 7. januar i år, 70 år gammal. Ho døydde på Haukeland etter lang tids sjukdom. Vi er mange som vil sakne henne.

Nyhet
Collage masterstudenter i sosialantropologi på feltarbeid

Etnografi i praksis

Hvordan er det egentlig å gjøre feltarbeid? Hva betyr deltakende observasjon? Denne våren kan du prøve deg som feltarbeider i vårt nye metodeemne for antropologistudenter! Vi tok en prat med emnansvarlig Geir Henning og undervisningsassistent Tonje.

Studieår 2022-23
Collage forsking

Frie studiepoeng for antropologistudenter - våren 2023

Frie studiepoeng gir uante muligheter! Her finner du nyttig informasjon og veiledning til deg som skal velge emner våren 2023.

utveksling
Norske studenter ved James Cook University, Australia

Antropologistudent, reis ut!

Det er mange gode grunner til å reise på utveksling. Her følger en guide for deg som ønsker å studere 1-2 semestre i utlandet.

Antropologer i arbeidslivet

Antropologer i arbeidslivet

Instituttets alumner jobber i dag innen mange ulike arbeidsfelt. Les mer om tidligere studenters arbeidshverdag og hvordan deres bakgrunn i sosialantropologi er relevant.

"Grunnpilarene fra antropologien er med meg på jobb, først og fremst som verktøy for å forstå hvilke spørsmål og problemstillinger som kan oppstå i kulturelle møter og mellommenneskelige relasjoner."

                                                                    - Mari Garaas Løchen, administrasjonssjef ved forskningssenter