Hjem

Institutt for sosialantropologi

7 grunner til å studere sosialantropologi

Det er uendelig mange måter å leve et menneskeliv på. Hos oss lærer du om det kulturelle mangfoldet i verden, du får dyp innsikt i dagsaktuelle tema og blir med i et engasjerende studentmiljø. 

Det som skiller antropologi fra andre samfunnsfag er at vi kommer tettere på mennesker. Det er mange grunner til å studere sosialantropologi ved UiB. Se videoen for de syv beste.

Les mer om de 7 grunnene og om sosialantropologi ved UiB

Bergen Anthropology Day
Organizers of BAD

Er etnografi i fare?

Dette var et sentralt spørsmål diskutert under Bergen Anthropology Day 2018, som samlet rundt 80 studenter, akademikere og forskere. Andre relevante tema var (ir)relevansen av antropologi, i tillegg til dagsaktuelle og nye prosjekter.

studiestart høst 2018
Collage av forskning ved Institutt for sosialantropologi

Semesterstart og undervisning ved Institutt for sosialantropologi

Velkommen til nytt semester med antropologistudier!

studere sosialantropologi
Osmund og Kaja er nye undervisningsassistenter på sosialantropologi

Møt de nye undervisningsassistentene

– Ferske studenter kan glede seg til et engasjerende fag som gir nyttige perspektiver på verden vi lever i, sier Osmund Grøholt. Sammen med Kaja Skoftedalen skal han lose studentene gjennom vrien teori, antropologiske klassikere og spennende debatter fra semesterstart høsten 2018.

SAMEVAL
Feltfoto som viser bredden i forskningen ved Institutt for sosialantropologi ved Universitetet i Bergen (UiB).

Flere forskningsmiljø i verdensklasse

Tirsdag 19. juni 2018 ble Forskningsrådets store evaluering av samfunnsvitenskapene i Norge – SAMEVAL – lagt frem. Universitetet i Bergen gjør det godt med ett institutt og tre forskningsgrupper i verdensklasse.

Antropologer i arbeidslivet

Antropologer i arbeidslivet

Instituttets alumner jobber i dag innen mange ulike arbeidsfelt. Les mer om tidligere studenters arbeidshverdag og hvordan deres bakgrunn i sosialantropologi er relevant.

"Jeg opplever at sosialantropologi ikke bare lærer deg nyttige og interessante ting, men at det er en veiledning for hvordan fungere i samfunnet"

                                                                    - Miriam Eid Bergan, sivil operatør i Oslo politidistrikt