Home
Student Pages
erasmus+uk

The Queen's University of Belfast and Department of Philosophy (ERASMUS+UK)

  • CountryUnited Kingdom
  • TownBelfast
  • Number of exchange places2
  • Study levelBachelor
  • Exchange programmeErasmus+uk
  • Exchange duration1 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Queen's University of Belfast blei grunnlagd i 1845, og med røter så langt tilbake som til 1810 er det Storbritannias niande eldste universitet. Queen's er eit byuniversitet, med ein campus som består av ei rekke historiske bygg. Universitetet har nærare 24 000 studentar frå 120 land. Queens kan skryte av å ha hatt nobelprisvinnar i litteratur Seamus Heaney mellom sine tilsette, og har den andre kvinnelege statsministeren i Irland og den første frå Nord-Irland, Mary McAleese, mellom sine alumniar.

Belfast er hovudstaden og den største byen i Nord-Irland og har om lag 340 000 innbyggarar. Byen har verdas største tørrdokk ved verftet Harland and Wolff, som er spesielt kjend for å ha bygd Titanic. Belfast er i dag en blomstrande by og har hatt betydelig økonomisk oppgang dei siste åra, sjølv om byen bar preg av konfliktar og politisk vald frå 1970- til 1990-talet, ei tid som ofte refererast til som «the Troubles».

Accommodation

Universitetet har studentbustader i nærleiken av campus med plass til 2400 studentar, og har bustadgaranti for enkelte grupper av studentar, også internasjonale.

Semester duration

September-januar og februar-juni.

Information