Home
Career opportunities
Alumni

Arealplanlegger i Bodø kommune

Kristoffer Larsen Seivåg fullførte sin masteroppgave om isbrebevegelser i Trolldalen i 2013. Siden har han jobbet som arealplanlegger i Bodø kommune og er glad for den tverrfaglige kompetansen han har med seg fra geografistudiene ved UiB.

Main content

Tiden som geografistudent i Bergen ga meg mange minner og venner for livet. De beste minnene jeg sitter igjen med er fra feltkurs og feltarbeid i de ulike emnene.

Hvorfor valgte du å studere geografi?

Det virket spennende å ta en studie som var såpass tverrfaglig, og som handlet om hvordan verden er skrudd sammen både som samfunn, og fysisk formet. Etter hvert gikk spesialiseringen mot interesse for prosesser som former landskapet gjennom naturgeografi.

Hva arbeider du med i dag?

Jeg jobber som arealplanlegger i Bodø kommune. Jeg jobber med utforming av arealplaner og deltakelse i prosjekter innen byutvikling. Det beste med jobbeb er å være med å utvikle og forme egen by. Det mest utfordrende er å planlegge for det ukjente i fremtidens byområder.

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?

Selv om jeg studerte mest naturgeografi så får jeg brukt det meste i jobben som arealplanlegger. Som arealplanlegger må man ha kunnskap om mange fagfelt for å forstå områdene man planlegger, og da er det fordel å ha bakgrunn både fra samfunnsgeografi og naturgeografi. I tillegg er GIS-erfaring svært nyttig i offentlig forvaltning.

Er det noe du skulle ønske at noen hadde fortalt deg da du var student?

Angrer egentlig ikke på noen valg, men i etterpåklokskapen hadde det vært en litt bedre fordel med mer 50/50 fordeling av fag samfunns- og naturgeografi når jeg først endte opp som arealplanlegger.

Hva er de beste minnene fra studietida på geografi?

Tiden som geografistudent i Bergen ga meg mange minner og venner for livet. De beste minnene jeg sitter igjen med er knyttet til feltkurs og feltarbeid i de ulike emnene. Det å få muligheten til å praktisere og lære teorien i lærebøkene ved å gå ut i felten ga en variert og spennende studiehverdag. Dette har skapt gode minner fra blant annet Hardanger, Stord og Island. På turene har det gode sosiale miljøet på geografi blitt dyrket og skapt felles minner for livet. I tillegg hadde jeg et uforglemmelig utvekslingsopphold med geografistudier i Reading i England siste semesteret av bachelorgraden.