Home
Faculty of Fine Art, Music and Design

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Studentinformasjon KMD

Snart ferdig som student?

Ønsker du vitnemål, dele resultater, eller vil du studere ett eller flere emner til?

Main content

Når du har behov for å dele dine resultater (karakterer) med andre, kan du dele dem via en lenke fra Vitnemålsportalen. Ved oppnådd grad kan du bestille vitnemål.

Vitnemålsportalen

Vitnemålsportalen er en ny digital tjeneste hvor tidligere og nåværende studenter selv kan hente ut resultatene fra høyere utdanning og dele dem med studiesteder, potensielle arbeidsgivere og andre relevante parter.

UiB har byttet ut karakterutskriften på papir med digitale tjenester. Det betyr at du har tilgang til å dele dine resultater med andre når du ønsker. Ved oppnådd grad får du vitnemål på papir.

Når du logger deg på Vitnemålsportalen blir dine resultater hentet direkte fra UiBs database. I Vitnemålsportalen genererer du en lenke som du enkelt kan sende til den/de du ønsker. For å se resultatene må mottaker ha en kode.

I Vitnemålsportalen kan du

  • velge hvilke resultater du ønsker å dele.
  • få tilgang til karakterer fra flere studiesteder dersom du har dette.
  • bestemme hvor lenge lenken skal være aktiv (inntil ett år) og du har til enhver tid mulighet til å ugyldiggjøre lenken.
  • generere en digitalt signert PDF av resultatene dine (men den vil være uten UiB-logo og karakterfordeling)
  • dele dine resultater direkte i enkelte rekrutterings-/jobbsøkingsplattformer.

Se trinn for trinn forklaring på Vitenmålsportalen sine sider.

Vitnemål

Hvert semester sendes vitnemålet automatisk ut til studenter som har fullført en bachelorgrad eller mastergrad i løpet av det foregående semesteret. Sørg for at hjemstedsadressen din er oppdatert og korrekt i Studentweb. 

Vitnemålet ditt baserer seg på din utdanningsplan i Studentweb. Du kan selv oppdatere utdanningsplanen din underveis i studiene for at denne skal vise hvilke emner som inngår i graden din.

Poststudierett

Ønsker du å ta ny eksamen i noen emner etter at graden er fullført? Da kan du søke poststudierett. 

Når du har fullført en grad kan du søke om poststudierett. Da kan du fritt velge åpne enkeltemner på bachelornivå ved UiB som ikke krever egen studierett. En poststudierett er en mulighet til å studere enkeltemner i perioden fram til neste opptak.

Poststudieretten kan bli tildelt for ett eller to semester, og det er ikke mulig å ta delstudieum i utlandet (utveksling) når du har poststudierett.

Studenter som får opptak som poststudent vil ikke bli knyttet til en ny utdanningsplan, men velger emner fritt (med forbehold om at det er ledig plass på emnene).

Dersom du oppnådde graden din for mer enn to semester siden må du søke nytt opptak.  

Om søknaden

Ønsker du å søke om poststudierett ved Fakultet for kunst, musikk og design, må du søke i søknadsweb.

Frister for å søke poststudierett:
15. januar for vårsemesteret. Søknadsweb åpner 15. desember.
15. august for høstsemesteret. Søknadsweb åpner 15. juni.

Svar på søknad vil bli informert per e-post når studieretten din er tildelt.

Videre studier

Dersom du ønsker å studere videre ved UiB etter at poststudieretten din går ut, må du søke om ny studieplass. Du vil ikke være kvalifisert til å søke om internovergang til bachelorprogram/årsstudium for videre studier på lavere grad.