Home
Arena

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Utstilling

Under huden

Fra kadaver til levende skulptur. Utstillingen står 5. september 2020 - 31. oktober 2021.

Gulbukpungglider i fultt vingespenn
Photo:
Gulbukpungglider. Foto: Universitetsmuseet

Main content

Universitetsmuseet i Bergen har om lag 150.000 naturhistoriske objekter i sin utstillingssamling. Mesteparten står lagret i magasiner i påvente av nye formidlingsoppdrag. Men hvordan har dyrene på museet egentlig blitt laget og hvordan blir de tatt vare på? I denne utstillingen skjærer vi oss inn under huden på museets fjær- og pelskledde skulpturer. 

 

Da Universitetsmuseet åpnet igjen i oktober 2019, var det flere dyr som ikke fikk returnere til montrene sine i Dyremuseet. Men Bergens befolkning ønsket sterkt et gjensyn med de «stygge dyrene», og flere av de gamle og dårlige utstopningene fikk likevel være med på gjenåpningen. Utstillingen Under Huden forsøker å forklare hvorfor de gamle dyrene ser ut som de gjør. En gjennomgang av taxidermiens historie avslører kreative løsninger, og noen gode historier om museets utstoppede dyr.