Home
Natural Science

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Utdanning

Girls Day in Tech avholdt for første gang i Bergen

"Jeg fikk vite mer om studier jeg ikke egentlig visste fantes en gang”

Jenter på Girls Day in Tech
Photo:
Randi H Eilertsen, UiB

Main content

På onsdag ble Girls Day in Tech for første gang avholdt i Bergen på VilVite senteret, hvor rundt 40 jenter fra videregående skoler kom for å få et innblikk i muligheter innen realfag. 

Bergen Offshore Wind Centre (BOW) gav jentene en innføring i vindturbiner, og lot elevene teste ut å lage strøm med vindturbinmodeller, samt å lage stabile forhold for flytende vindturbiner.  

I tillegg hadde studenter fra Informatikk stilt opp for å lære elevene å programmere Bit Bots, små biler som kan programmeres til å kjøre en satt løype, eller til å være selvkjørende. 

Matilda Mæland og Linnea Dongo går i 2. klasse på Tertnes vgs, og er to av jentene som var med på opplegget.

Girls day in tech, Linnea og Matilde vurderer realfag

Linnea og Matilda fra Tertnes VGS

Foto/ill.:
Randi H Eilertsen, UiB

- Jeg synes det var gøy å programmere Bit Bots, sier Matilda.

- Det var også veldig gøy å få snakke med studentene, sånn at jeg fikk vite mer om studier jeg ikke egentlig visste fantes en gang, sier Matilda. Men nå ser jeg på ting som medisinsk teknologi, som er såpass nytt og gir så ettertraktet kunnskap. 

Linnea er enig, og føler selv hun har fått opp øynene for mulighetene som finnes innen realfag. 

- Jeg har egentlig tatt realfag fordi jeg ville holde alle dørene åpen, fordi jeg faktisk ikke vet hva jeg vil bli. Eller visste, sier hun smilende. 

Til å avslutte dagen fikk også jentene en speed-talk av Hilde Nesse Tyssøy fra Birkelandsenteret for romforskning, som blant annet fortalte om de spennende mulighetene for reising og forskerkarriere innen fysikk. “Ta realfag; hold alle dørene åpne”, var budskapet Tyssøy gav jentene. 

Jenter eksperimenterer med vindturbin, realfag, fysikk
Foto/ill.:
Randi H Eilertsen, UiB

Vil du komme på besøk til oss? 

Vi tar gjerne imot elever eller skoler som ønsker å få et innblikk i realfag. I tillegg til større arrangement tilbyr også flere av instituttene å ha læringsopplegg på bestilling – helt gratis. 

Om dette er interessant for deg eller din klasse, send en e-post til Maren.Bjotveit@uib.no for mer informasjon.