Home
Nygårdshøyden south

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nygårdshøyden Sør

Allégaten 64

Nybygget i Allègaten 64 skal bidra til å oppfylle UiBs visjon om «universitetet uten vegger». Bygget er planlagt som en møteplass mellom universitet og næringsliv, der deler vil leies ut til relevante bedrifter.

Main content

Bygget blir et tyngdepunkt for forskning i informatikk og integrering av IKT på tvers av realfagene. Nybygget får moderne og fremtidsrettet læringsarenaer som inviterer til samhandling, utprøving og skaperglede. Det skal legge til rette for et inkluderende og stimulerende miljø der forskere og studenter møter nærings- og samfunnsliv.

Med Allégaten 64 skal UiB bryte ned siloer mellom fagmiljøer og sørge for at forskning og næringsliv får IKT-kompetansen som trengs for banebrytende innovasjon og grønn omstilling. Institutt for informatikk skal innplasseres i bygget, og 60% av arealet skal bli uteleieareal for næringsutvikling tilknyttet UiB sin virksomhet på Nygårdshøyden sør

Nybygget skal være et gravitasjonspunkt for klyngene i området og et innovasjonssenter for realfagene. Allégaten 64 er en forutsetning for å realisere universitetets ambisjoner om økt samarbeid med omverden, nye undervisningsformer og større innovasjonskraft for realfagene.