Home
Faculty of Mathematics and Natural Sciences
Alumniportrett

"Det kjekkeste er tiden man tilbringer med elevene"

Linnea fullførte lektorprogrammet i naturvitenskap og matematikk i 2020 og jobber nå som lektor i videregående skole.

Main content

Hvorfor valgte du lektorprogrammet?

-Jeg valgte å studere lektorprogrammet fordi jeg ønsket å studere flere fag jeg var interessert i samtidig og at jeg visste at en av mine styrker lå i å lære bort kunnskap. Derfor var lektorprogrammet en perfekt kombinasjon av fordypning og variasjon av fagfelt.

Hvilken stilling har du i dag og hvor arbeider du?

- I dag jobber jeg som lektor på St. Paul Gymnas hvor jeg underviser i matematikk, kjemi, IT og naturfag. I tillegg er jeg kontaktlærer, karriererådgiver og timeplanlegger. Man kan altså gjøre ganske mye forskjellig med en lektorgrad!

Kan du fortelle om arbeidsoppgavene dine og hvordan du får bruk for utdannelsen din i jobben?

- Hver dag er forskjellig som lektor. Det kjekkeste er tiden man tilbringer med elevene, om det er når man underviser i klasserommet, snakker med de i gangen eller har elevsamtaler med dem. Ellers bruker man tid på å forberede undervisning og følge opp elever, og da er det fint å samarbeide med de som har samme fag som deg.
- Jeg sitter også en del på kontoret som karriererådgiver. Der har jeg samtaler med elever om høyere utdanning, planlegger besøk av studieorganisasjoner og veileder elevene i valg av programfag.
- Det jeg bruker mest fra studietiden er det jeg lærte i didaktikkemnene og i praksis. Spesielt langpraksisene gjorde at jeg fikk finne ut av hva slags lærer jeg ønsker å være, samtidig som jeg fikk god veiledning underveis til å teste ulike pedagogiske grep.

Hva var det beste med studietiden din? 

- Det beste med studietiden var det sosiale miljøet på universitetet og praksisene. Ikke minst er det alltid lett å spørre om hjelp når medstudentene er lektorstudenter!

Hva er ditt beste studietips?

- Mitt tips til nye lektorstudenter er å prøve ut mest mulig i praksisoppholdene, det er så mye lettere å vokse på erfaringer når du vet du får veiledning underveis uansett hvordan det går! Husk også at du modnes mye i løpet av studiet, og at selv om ikke alt du går gjennom virker direkte relevant, så vil det gi deg faglig tyngde og god trygghet som lærer.