Home
New phds

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Ny kunnskap forbedrer produksjonen av kontrastmidler

Torfinn Håland disputerer fredag 20. juni 2014 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen: «Formation of impurities in an industrial process – structure elucidation and mechanistic studies».

Main content

Kontrastmidler brukes over hele verden for å diagnostisere sykdommer på et tidlig stadium, noe som er viktig for å sette inn riktige tiltak for å bedre helse og redde liv. Resultater fra doktorgradsstudiet har allerede medført betydelige forbedringer i fremstillingen av kontrastmidler ved GE Healthcare AS, Lindesnes. Disse forbedringene omfatter en renere og mer effektiv produksjon.

I løpet av doktorgradsprosjektet har biprodukter som dannes under produksjon av kontrastmidler blitt identifisert, og det har blitt utført omfattende studier for å forstå hvordan disse dannes. Den nye kunnskapen er anvendt og medfører mindre dannelse av biprodukter underveis i produksjonen.

 

Personalia:

Torfinn Håland er født i 1982 og oppvokst på Byremo i Audnedal. Han er utdannet sivilingeniør i kjemi ved NTNU i Trondheim i 2007. Han har jobbet som forsker ved GE Healthcare Lindesnes fra 2007. Doktorgradsarbeidet, som ble påbegynt i 2010, har blitt utført ved GE Healthcare AS og på institutt for kjemi ved Universitetet i Bergen.