Geodynamikk og Bassengstudier

Nyhetsarkiv for Geodynamikk og Bassengstudier

Vi fikk i går den gledelige nyhet at Tore Klausen, tidligere bachelorstudent, masterstudent, PhD kandidat og post.doc. ved vårt institutt har blitt beæret med Reusch medaljen.
Gjennom Northern Lights-prosjektet skal CO₂-lagres i et evighetsperspektiv i enorme formasjoner under havbunnen i Nordsjøen. Flere fagmiljø ved UiB er involvert i det første norske karbonlagringsprosjektet.
Geofaglig utveksling - stipendiat Kristian Jensen er på et forskningsopphold ved University of Texas i Austin, Texas, USA for tiden. Vi har her fått et reisebrev fra oppholdet.
Kunngjøring av valg for Institutt for geovitenskap for alle grupper. Gruppe B og D for perioden 1.8.2021-31.7.2022, gruppe A og C for perioden 1.8.2021-31.7.2025
Ritske Huismans og Sebastian Wolf deltok på en to ukers felt tur til Andes fjellene sammen med kolleger fra Barcelona University (Prof. Josep Anton Munoz, Dr Nuria Carerra), Pau University (Prof. Jean-Paul Callot), og Total (Dr Jean-Claude Ringenbach, Dr Hugo Freije).
Institutt for geovitenskap har denne uken vært arrangør av generalforsamlingen i Tectonic Studies Group (TSG), i Universitetsaulen ved UiB.
Denne sommeren reiste et team med strukturgeologer og sedimentologer fra UiB og UiT - Norges Arktiske Universitet over Nord-Atlanteren for å besøke Wollaston Forland på Nordøst-Grønland. Grunnen? For å studere den strukturelle, avsetningsmessige og diagenetiske historien til et rift-basseng med dypvannsavsetninger fra juratiden.
GEO hadde en sterk opptreden på den årlige konferansen og utstillingen til the American Association of Petroleum Geologists (AAPG) som ble holdt i Salt Lake City i 20-23 mai.
Nok et vellykka kurs i GEOV352 til Utah er fullført.
Professor Rob Gawthorpe får tre års finansiering for å fokusere på forskning innen sedimentære bassenger. Finansieringen inkluderer også en forskerassistent og en stipendiat.