Hjem

Institutt for fremmedspråk

Hovedinnhold

Områdebilde IF

Kontakt

55 58 23 40 / post@if.uib.no 

Besøk: HF-bygget, Sydnesplassen 7
Post: Postboks 7805, 5020 BERGEN


Spørsmål om studium

studierettleiar@if.uib.no

Institutt for framandspråk har ni ulike språkfag. Faga opnar dører til språket, litteraturen og kulturen i store delar av verda. Studentane reiser på utveksling til universitet på alle kontinent, og endar opp i mange ulike yrke. 

karriere
Student sitter på en stein med snødekte fjell i bakgrunnen

Språkinteressa førte til journalistjobb

– Det som er så fint med språkstudia er at ein har så mange moglegheiter – eit slikt studie opnar alle dører, seier Oda. Ho har ein master i spansk og jobbar no som journalist i TV2.

HORISONT EUROPA
Nurul Huda Razif

Fire utenlandske forskere til UiB med Marie-Curie-tildeling

Universitetet i Bergen får fire EU-finansierte mobilitetsstipend gjennom Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA). Ett stipend går til Det humanistiske fakultet, og tre går til Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.

Podcast
UiB Popviten

– Propagandaen i Russland er altomfattende

– For mange russere er det umulig å finne ut hva som skjer i Ukraina nå, sier forsker Johanne Berge Kalsaas. I nyeste Popviten forklarer hun hvordan Russland ble så gode på propaganda.

TAIWAN
Kart over Kina og Taiwan hvor en leketanks står på Fastlands-Kina og peker mot Taiwan

Verdt å vite om Taiwan-Kina-konflikten

Kina startet en massiv militærøvelse i farvannet rundt Taiwan etter Pelosis besøk på øyen. Hva er det egentlig Kina prøver på? Postdoktor i kinastudier og Taiwan-ekspert Julia Marinaccio forklarer.

kinesisk
Mari Harju Skeie

Blei hekta på kinesisk frå første dag

– Eg innsåg at det var ei heil verd av kunnskap om ein kultur som fascinerte meg der ute, og eg kjente at eg klødde etter å lære meir. No kjem eg ikkje til å gi meg før eg kan språket flytande nok til å kunne jobbe med det.

Kva forskar vi på? 

Forskarane våre arbeider med eit mangfald av tema – alt frå Shakespeare til klimaspråk, språkhaldningar i det moderne Latinamerika og møtet mellom skjønnlitteratur og naturvitskap. 

Forskargrupper      Forskingsprosjekt