Hjem
Institutt for geovitenskap
Fremragende forskning

ERC-Stipender ved institutt for geovitenskap

Flere forskere ved GEO har fått tildelt prestisjetunge bevilgninger for sine prosjekter fra det europeiske forskningsrådet i form av ERC-stipend.

Hovedinnhold

Hovedmålet til Det europeiske forskningsrådet (ERC) er å fremme høykvalitetsforskning i Europa gjennom å investere i de beste forskerne og de beste ideene. ERC-stipender blir gitt til forskere som jobber i Europa, basert på deres ideer og vitenskapelige dyktighet innenfor et hvilket som helst fagfelt. Fordi forskningsområdene ikke blir bestemt av politikere, gjør dette at finansieringen i større grad blir fordelt på nye og lovende forskningsprosjekter med stor grad av fleksibilitet.

ERC Consolidary Grant

Nele Meckler

Institutt for geovitenksap / Bjerknessenteret

FluidMICS (2020-2025) 

I prosjektet FluidMICS skal Meckler, sammen med Yves Krüger (UiB) og andre kolleger i utlandet, forbedre gjenskapingen av fortidens temperaturer. For å gjøre det må de ha en enda bedre forståelse for hvordan vanndråper blir kapslet inn i dryppsteiner og hvordan de blir bevart. Les mer her

 

ERC Starting Grant

Nele Meckler

Institutt for geovitenskap

C4T (2015 - 2020)Climate change across Cenozoic cooling steps reconstructed with clumped isotope thermometry

Nele Meckler arbeider med rekonstruksjoner av fortidsklima ved å bruke sedimenter fra havet og stein fra huler (stalagmitt) som arkiver. Les mer om prosjektet her.

C4T i ERCs prosjektdatabase

ERC Synergy Grant

Eystein Jansen / Kerim Hestnes Nisancioglu

Institutt for geovitenskap

ICE2ICE (2014 - 2019)Arctic Sea Ice and Greenland Ice Sheet Sensitivity

I forskningsprosjektet vil professorene Kerim Nisancioglu og Eystein Jansen undersøke hva som skjer med isen på Grønland dersom sjøisen i Norskehavet forsvinner. Les mer om prosjektet her.

ICE2ICE i ERCs prosjektdatabase