Hjem
Institutt for informatikk
Studieinfo

Utdanning i programmering gir deg mange muligheter

Programmering er en ettertraktet ferdighet, og våre studenter får ofte jobb før de er ferdig med utdanning. Les mer om hva som skal til for å oppnå drømmen.

Programmering utdanning, studenter jobber
Foto/ill.:
Eivind Senneset, UiB

Hovedinnhold

Du har helt sikkert hørt om hvor nyttig programmering er og behovet etter folk som kan programmere. Det kan likevel være lett å gå seg vill i misforståelser når du prøver å velge utdanning, selv om du vet omtrent hva du ønsker.

Hvor teknologisk vil du være?

Det finnes forskjellige utdanninger i IT med ulike mengder programmering og teori. Mange av de har bare grunnleggende teori og programmering, og om programmering ikke er høyeste prioritet for deg, kan det hende disse passer for deg.

Om du derimot vil ha en utdanning som gir en dypere forståelse av programmering, vil en utdanning innen informatikk være valget for deg. Informatikk er en studieretning med praktisk programmering fra første stund, hvor du vil lære avanserte teknikker for å utvikle effektiv og sikker kode.

Les også: Dette er praktisk på et helt nytt nivå

Hva er informatikk?

Informatikk kalles ofte «computer science» på engelsk. Det er vitenskapen som ligger bak enhver programvare, fra enkelte dataprogram, mobilapper og spill, til store IT-systemer, databaser og nettportaler. Informatikere trengs i alle faser av utvikling av slik programvare, både innen programmering, problemformulering, problemløsing, design, og utvikling.

Informatikere er ikke bare ettertraktet i arbeidsmarkedet nå, men det vil i tillegg være stor mangel på informatikere i fremtiden. Vårt samfunn er blitt avhengige av at informasjonsteknologien fungerer, og vi trenger stadig flere folk som kan programmere.

Les også: Informatikkstudenter med karriere i sikte

Vi trenger flere som tar utfordringene

Selv om programmering er veldig gøy, er det ikke alltid enkelt. Det er viktig for oss at studentene vet at informatikk er en krevende utdanning, og at de er klare for å bli utfordret. Til gjengjeld får de en grad som gjør dem enormt ettertraktet i arbeidsmarkedet, og som samfunnet har et stort behov for. Vi trenger flere som er villige til å ta utfordringene.

Om du ønsker å drive med programmering bør du likevel ikke la deg skremme: Informatikk er en spennende og kreativ utdanning, og studentene er gode på å hjelpe hverandre gjennom utfordringene. Med et aktivt fagutvalg og yrende studentliv er Høyteknologisenteret på Marineholmen et inspirerende sted for å gro både lidenskap og vennskap.

Les mer om våre bachelorprogram