Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Utdanning

«Pørni» på timeplanen

På master i Manusutvikling for serier hentes inspirasjon og kompetanse fra de fremste manusforfatterne i landet.

Henriette Stenstrup underviser studenter
Komiker, skuespiller og serieforfatter Henriette Steenstrup evaluerte studentenes prosjekter i programmets undervisningslokaler i Media City Bergen.
Foto/ill.:
Helena Viktoria Johnsen (UiB)

Hovedinnhold

Her får studentene arbeidet sitt evaluert av blant annet serieskaper og Gullrute-vinner Henriette Steenstrup.

Ti kreative fremtidige manusforfattere har idéskissene klare for vårens store skriveoppgave, nemlig et første episodemanus i et seriekonsept de har utviklet selv. Og hvem er mer aktuell for å gå igjennom studentarbeidet enn kvinnen bak den velkjente dramaserien «Pørni», Henriette Steenstrup.

Steenstrup vant Gullruten 2022 i både «Beste skuespiller» og «Beste manus TV drama». I tillegg ble hun nominert til publikumsprisen. Den folkekjære komikeren og manusforfatteren holder to dagers workshop med studentene denne våren, hvor hun blant annet går i dybden på «Pørni» og forteller hvordan serien er utviklet og skrevet.

Celebert besøk

Studentenes idéskisser blir gjennomgått, og Steenstrup deler sine tanker og tilbakemeldinger til studentene. Å innhente krefter fra bransjen er med på å gjøre studiet både relevant og oppdatert.

– Det er viktig for oss at vi tar studentene på alvor og at de får profesjonell tilbakemelding på skrivingen sin av de beste i bransjen, sier studieprogramlederen Øyvind Vågnes.

Det er ikke bare Steenstrup som er på timeplanen til manusstudentene. De har også blant annet hatt besøk av Odd-Magnus Williamson bak «Ingenting å le av», Sara Johnsen bak «22.juli» og Linn-Jeanethe Kyed med «Rådebank» og «RIP Henry», i tillegg til en rekke kjente manusforfattere.

Stor suksess

Flere tiltalls studenter har fullført studieprogrammet som startet opp i 2017. Programmet får gode tilbakemeldinger fra både bransjen og studentene. Sigrid Kolbjørnsen som er en av manusforfatterne bak serien “Rykter” på NRK som snart er klar med 2.sesong, er en av de som har fullført studiet. Nordisk-produserte tv-serier er i vinden, og det er ventet at det blir høy aktivitet de kommende årene.