Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Barnefilmfestivalen 2023

Infomediastudent vant 100.000 kroner

Både tidligere og nåværende studenter ved Institutt for informasjons- og medievitenskap utmerket seg på årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

Benedicte Kolberg holder prisen
VANT PRIS: Benedicte Kolberg går på siste semester på master i manusutvikling for serier.
Foto/ill.:
Barnefilmfestivalen og Fabel Media

Hovedinnhold

Masterstudent Benedicte Kolberg stakk av med seieren i pitchekonkurransen med sitt prosjekt KRYP, en tenårings-skrekkfilm.

Mediefondet Zefyr og Barnefilmfestivalens konkurranse er for filmskapere som ønsker å skape en kinofilm, innenfor fiksjon eller dokumentar, eller et tv-serieprosjekt tilknyttet Sør- og eller Vestlandet.

Kolberg, som går siste året på master i manusutvikling for serier ved UiB, har gjennom studiet utviklet seg som forfatter og bygget en solid portefølje. Hun har blant annet øvd på å samarbeide i skriverom, noe hun synes er aller gøyest.

– UiB har rett og slett gitt meg et et inspirerende og produktivt fagmiljø, som gjør at jeg kan kalle meg manusforfatter og forhåpentligvis sparke inn noen dører når jeg får levert master om en liten måned, sier Kolberg.

Øver på pitching i studiet

Professor og programansvarlig i Manusutdannelsen ved UiB, Øyvind Vågnes sier han er imponert, men ikke overrasket over vinneren.

– Benedicte er svært talentfull! Ikke bare har hun gode ideer, men også en egen evne til å presentere disse på en medrivende måte.

Han forteller at i studiet får studentene ikke bare kompetanse som forfattere, men også som prosjektutviklere og lære seg hva som skal til for å pitche og selge inn egne ideer.

Flere vinnere fra UiB

Flere av UiBs alumnier fra Film- og TV-produksjon-utdannelsen utmerket seg også på festivalen. Barnefilmen «Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet» vant publikumsprisen, der flere tidligere studenter har en bidratt i ulike produksjonsroller.

Vågnes skryter av de talentfulle filmskaperne fulle av pågangsmot og ressurser.

– Det er utrolig gøy når de får lov til å lage både det ene og det andre, og gjør seg gjeldende, slik flere oppdager hva de er i stand til!

Skrekk-edderkopper

Kolbergs pengepremie går til utviklingen av prosjektet. Ideen til KRYP startet allerede i 2021, og er noe inspirert av korona. Den handler om en gjeng speiderjenter i tenårene blir truet av noen parasittiske edderkopper ute i skogen.

– Edderkoppene er kanskje metafor for hormoner, men mest av alt er dette en film om vennskap og overlevelse, sier Kolberg.

Kolberg har flere baller i luften og det er ikke første pitchekonkurranse hun har vunnet. I februar vant hun nemlig publikums-lynpitch hos Mediefabrikken. Som et resultat av dette kommer Kolberg ut med en kortfilm allerede i juni. Samtidig har hun flere prosjekter og samarbeider på gang. Og er stadig på jakt etter flere.