Hjem

Det juridiske fakultet

To studenter sitter på plassen bak Dragefjellet skole

 

Studier ved Det juridiske fakultet

Juss handlar om lov og rett, om tolking av lover og reglar, om å oppretthalde og utvikle rettssamfunnet. Universitetet i Bergen tilbyr både eit femårig masterprogram i rettsvitskap og eit toårig masterprogram i rettsvitskap. Med fullført studium blir du jurist og får graden Master i rettsvitskap. 

Nyhet
bilde av pc og bok

Stipend til studenter som skriver stor masteroppgave 2019-2020

Tid til å fordype deg i juridiske problemstillinger. Oppfølging fra de fremste forskerne innen et rettsområde som interesserer deg. Stipend og ekstra studiepoeng ved opptak på forskerlinjen - dette venter deg som ønsker å skrive stor masteroppgave.

Spesialemne i God forvaltningsskikk
camilla og jan fridtjof bernt

Vil du ta et praktisk rettet spesialemne som ruster deg for en jobb innen offentlig forvaltning?

Da bør du melde deg opp til spesialemnet God forvaltningsskikk som holdes i vår av professor Camilla Bernt og professor emeritus Jan Fridthjof Bernt.

HUSK FRISTEN 1. FEBRUAR
bilde av utvesksling

Tid for å søke utveksling: Hvor vil du dra?

Vil du ha en CV som viser at du tør å gå egne veier? Dra på utveksling til et universitet som få andre reiser til, er rådet fra studiedekan Halvard Haukeland Fredriksen.

NY BOK:
bilde av hender

Å straffe dei mange skuldige

Dei største brotsverka har alltid mange medskuldige. Korleis kan dei rettsleg stillast til ansvar? Dette er kjernespørsmålet i boka «A Theory of Punishable Participation in Universal Crimes», skriven av jussprofessor Terje Einarsen.

Praksis under utveksling

Studenter klare for avreise til Kina

I midten av februar reiser 7 studenter fra Det juridiske fakultet i Bergen til Beijing eller Shanghai der de skal studere kinesisk rett og ha praksis i bedrifter i Kina.

Nyhetsbrev frå fakultetet

Interessert i kva som skjer ved Det juridiske fakultet? Vi sender ut nyheitsbrev til abonnentar to til fire gonger i året. Meld deg på e-postlista

 

Martin Håndlykken med kamera

Dragefjellet lærings- og formidlingssenter

Dragefjellet lærings- og formidlingssenter er Det juridiske fakultet sitt senter for utvikling av digital undervisning og forskingsformidling.

Besøk senterets nettside