Hjem

Klinisk institutt 1

Velkommen til Klinisk institutt 1

Klinisk institutt 1 har som formål og oppgave å drive medisinsk forskning og utdanning på høyt internasjonalt nivå. Instituttet vektlegger forskning som tar utgangspunkt i kliniske problemstillinger, og kombinerer dette med grunnleggende laboratorie- og registerbasert forskning og forskning knyttet til billeddannende analyser.

Instituttet består av tolv seksjoner. Disse omfatter fagene ortopedi, urologi, plastikkirurgi, anestesiologi, patologi, radiologi, nevrologi, nevrokirurgi, øre-nese-hals, småkirurgi, psykiatri, oftalmologi (øye), dermatologi (hud), gastroenterologi, gastrokirurgi, ernæring og nefrologi.

Studier hos Klinisk Institutt 1 (K1)

K1 er involvert i profesjonsutdanningen for leger, masterutdanning og bachelorutdanning, og har ansvaret for 48 studieemner. Det er hovedsakelig emner innen medisinstudiet og studieprogrammene i ernæring. Vi har også noen få emner som undervises for odontologi- og tannpleierstudenter innen patologi.

Se oversikt over studieemner hos K1.

Nyhet
Trygve Hausken smiler

Pasientenes mann

Magemedisiner Trygve Hausken har jobbet som lege og forsker i over førti år. Nå trer han inn i pensjonistenes rekker, men det stopper ham ikke fra å jobbe for pasientenes beste.

Nyhet | Forskning
Lakseskive på fjøl med salt, krydder og sitron

Laks endrer avføringen din

Personer som spiste laks fem dager i uken i åtte uker fikk endret bakterieflora i tykktarmen. Dette viser ny studie fra Senter for ernæring.

Nyhet
Nils Erik Gilhus

Søren Falch Seniorpris

Nils Erik Gilhus – Klinisk institutt 1

Nyhet
Marte-Helene Bjørk

Søren Falch Juniorpris

Marte-Helene Bjørk – Klinisk institutt 1

Nyhet
Laks svømmer i en tank

Vil gjøre dyrevelferd enklere

Det står dårlig til med dyrevelferden hos forsøksfisk. Det ønsker forskere ved Universitetet i Bergen, i samarbeid med næringen å gjøre noe med. Løsningen er en app på telefonen.

Forskergrupper

Forskningsgrupper er ryggraden i medisinsk forskning. De gjør forskningen bedre, mer målrettet og triveligere. Ved K1 har vi grunnlaget for mye medisinsk forskning, nemlig gode pasientmaterialer.

K1 er organisert i 11 seksjoner. Forskningsgruppene går på kryss og tvers av både seksjoner, institutt og institusjoner. Få en oversikt over K1s forskergrupper her.

Utstrakt virksomhet

Instituttet er forankret i hele Vest-Norge, med sentre for utdanning og forskning i Bergen, Stavanger, Haugesund, Førde og Kristiansand.