Hjem

Kjemisk institutt

Framtidens drivstoff utvikles av Kjemisk institutt

BSc i kjemi - bidrar til fornybar energi.

Undervisning: Kjemisk institutt tilbyr 3-årig Bachelorutdanning i kjemi samt 2-årig masterpåbygging som til sammen gir deg utdanning som Master i kjemi, med en lang rekke spesialiseringer å velge mellom. Vi bidrar også i andre utdanninger som nano-teknologi og -vitenskap, energi og prosessteknologi, samt medisinsk teknologi og farmasi.

Forskning: Mye av forskningsaktiviteten ved Kjemisk institutt er fokusert på to tematiske områder: Molekylær livsvitenskap, og Energi og bærekraftig produksjon. Marin kjemi er et tredje tema under oppbygging.

Studer realfag       Mitt UiB       Studentsider       Kjeminytt       nanoBergen       Termwiki      Beredskap

Realfag UiB
Realfagstudenter

Ny realfagstudent? Slik tar vi imot deg

Det kan være spennende og nervepirrende å starte på et nytt studie, men som ny student ved UiB blir du tatt godt vare på. Les hvordan vi tar imot deg som skal studere realfag. 

Oppfriskningskurs før semesterstart 2020

Skal du studere ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet til høsten? Da kan det være klokt å følge oppfriskingskurset vårt i matematikk før studiene starter. Her leser du selv pensum på forhånd, og kan velge om du vil ha gruppetimer digitalt eller møte på campus for fysiske grupper. I...

Fadderuken
En gruppe studenter er samlet utenfor Realfagbygget.

Fadderuken ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Fadderuken er for alle nye studenter og foregår i all hovedsak på ettermiddag og kveld hele den første uken på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Kjemi

Christian brukte UiB-laboratorium for å perfeksjonere smaken før Kaffe-NM

Kun ørsmå nyanser skiller landets beste kaffebryggere. I laboratoriet til Kjemisk institutt fikk barista Christian Nesset forklart kjemien bak smaksnyansene i kaffe.

Elevbesøk på Kjemisk institutt

Kjemisk institutt har tradisjoner for skolebesøksaktivitet for elever i videregående skole og grunnskolen ved å formidle fengende og relevant informasjon om våre studietilbud. Tilbudet til ungdomsskoleelever er deltagelse i "Ka vil DU bli?"

På ENT3R UiB får vgs-elever realfagstrening i matematikk, fysikk og kjemi fra engasjerte realfagsstudenter. Alle er velkommen, uansett faglig nivå.