Hjem
Det medisinske fakultet
FORSKNINGSGAVE

Grieg Foundation med milliongave til Vivariet

Grieg Foundation tildelte UiB og Haukeland universitetssykehus 1, 5 millioner kroner til nytt røntgenutstyr.

Per Grieg sr.
Stipendiat Erik Packer (f.v.) , Per Grieg sr og datteren Elna-Kathrine Grieg åpner gaven til Vivariet.
Foto/ill.:
Haukeland Universitetssykehus

Hovedinnhold

Under den offisielle markeringen, mandag 16. oktober, var Grieg Foundation representert ved Per Grieg sr og datteren Elna-Kathrine Grieg. Per Grieg takket for alt sykehuset har betydd for familien og den gode behandlingen som har blitt gitt og varmen som har vært formidlet.

Hjertelege og forsker Erik Packer ledet markeringen, og det ble takket fra assisterende avdelingsdirektør på hjerteavdelingen Nils Walde og viseadministrerende direktør Clara Gram Gjesdal ved Haukeland Universitetssykehus (HUS) og førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen (UiB), og prodekan for forskerutdanning Roland Jonsson ved Det medisinsike fakultet, UiB.

– Vivariet er en viktig kjernefasilitet for forskning og forskningsutdanning. Det er viktig at de har en up to date utstyr til å gjennomføre denne forskningen, sier Jonsson.

Avhengig av gaver

Han sier at at grunnbevilgningen til universitetet er begrenset, og at man er hele tiden avhengig av gaver og eksternfinansiering for å ha en moderne instrumentpark .

– Vi er derfor svært takknemlige for gaver utenfra, slik som som Grieg Foundation har bidratt med, sier Jonsson.

Godt samarbeid

Clara Gjesdal fremhevet at betydningen av gavene har løftet forskningen på hjertesykdommer på en måte som kommer pasientene direkte til gode.

– Samarbeidet mellom UiB og HUS har her skapt gode, viktige forskningsresultater som kommer pasientene direkte til gode, sier Gjesdal videre.