Hjem
Styre og ledelse
Nyhet

Rommetveit, UiB og BT

Bergens Tidende (BT) hadde lørdag 14. februar et nytt oppslag om Kåre Rommetveit og UiB. Vinklingen i oppslaget er ikke i samsvar med fakta i saken, slik disse framgår av de dokumentene som ble offentliggjort for mer enn to uker siden, og som BT i lengre tid har bedt om innsyn i.

Hovedinnhold

Dokumentene er fullt tilgjengelige på UiBs nettsider. Vi oppfordrer alle interesserte til å lese dokumentene selv.

Dokumentene viser hvilke samarbeidsproblemer som oppsto i forbindelse med Rommetveits stilling som spesialrådgiver for universitetsdirektøren, og hvordan dette ble håndtert. I forhold til BTs oppslag sist lørdag skal vi her nøye oss med å påpeke to faktiske forhold, som framgår av de offentliggjorte sakene.

1. Kostnadene for UiB i forbindelse med Rommetveits nye avtale er ikke større enn kostnadene ved den tidligere avtalen mellom UiB og Rommetveit. 1. februar sluttet han ved UiB og begynte som direktør ved Bergen medisinske forskningsstiftelse. Denne stiftelsen er uavhengig av UiB, men forvalter midler som er gitt som gave til UiB. Rommetveit skal her arbeide for å styrke medisinsk forskning ved og rundt UiB. Dette er viktig for UiB, og Rommetveit får samtidig et ryddig og entydig arbeidsforhold.

2. Det ble ikke startet en oppsigelsesprosess mot Rommetveit i august i fjor, slik BT skriver. Universitetsdirektøren hadde et drøftingsmøte med Rommetveit 13. august. I brev av 24. oktober ble han innkalt til et nytt drøftingsmøte. Universitetsdirektøren opplyste i denne forbindelse at hun ville vurdere å foreslå avvikling av Rommetveits stilling, med oppsigelse som mulig konsekvens. Det nye drøftingsmøtet fant sted 10. november. Rommetveit hadde i brev av 30. oktober antydet at han ville vurdere en minnelig løsning. På dette grunnlaget ble det innledet forhandlinger om en ny avtale. Siden det ble oppnådd enighet om en ny avtale, som alle parter er fornøyd med, ble det ikke trukket noen konklusjon etter drøftingsmøtene. Avtalen og universitetsstyrets vedtak 29. januar innebærer at det settes sluttstrek i saken, og at vi ser fram til samarbeid om viktige utfordringer i tiden som kommer.