Hjem
Det medisinske fakultet
I ernæringsstudiene

Praksis i ernæringsstudiene

Som ernæringsstudent på Bachelorprogrammet i ernæring og Masterprogrammet i klinisk ernæring skal du ha flere praksisperioder i løpet av studiet.

Hovedinnhold

Bachelor i ernæring:

Allerede som bachelorstudent i ernæring vil du være i praksis i kortere perioder. Gjeldende fra kull 2021, vil det på 6. semester være en lengre utplassering i kommunehelsetjenesten på totalt 4 uker.

 

Master i klinisk ernæring:

I løpet av 1. semester på master i klinisk ernæring skal du to uker i praksis i Helse Bergen med fokus på ernæring for voksne. I løpet av 2. semester på master i klinisk ernæring er det praksis på Barneklinikken.

I løpet av andre studieår på master i klinisk ernæring sendes du ut på lengre praksisopphold på totalt 6 (4-uker for kull 2020 og tidligere) uker. Tidspunkt for praksisen varierer. Det medisinske fakultet samarbeider med Stavanger Universitetssykehus, Førde sentralsykehus og Haugesund sykehus. Det er der praksisutplasseringen i hovedsak foregår.

Les om oppgjørsrutiner for praksisutplassering ved Det medisinske fakultet. Du finner også mer informasjon om praksisperiodene, samarbeidende sykehus og rutiner for oppgjør etter praksis på studieprogramsiden på Mitt UiB (krever innlogging).