Hjem
Institutt for sammenliknende politikk
Nyhet

Karriereseminar for masterstudentene på Sampol

Institutt for sammenliknende politikk og Sammen Karriere har gitt masterstudentene en smakebit på arbeidslivet.

En gruppe studenter observerer et simulert jobbintervju
Foto/ill.:
Emma Gyllander, UIB

Hovedinnhold

Instituttet har i samarbeid med Sammen Karriere arrangert et karriereseminar for 2.års studentene våre på masterkullet. Sammen Karriere, representert ved Guri Velure Sandsdalen og Silje Lokøen, loset studentene gjennom et CV- og søknadskurs. Hvordan formidler man sine beste egenskaper i en jobbsøkerprosess? Og, hvor kan egentlig en sampoler få seg jobb? Dette var noe av det som studentene fikk lære. Sandsdalen og Lokøen avsluttet med et intervjukurs hvor masterstudent Balder Blinkenberg fikk prøve seg i intervjusituasjonen.

Instituttleder Leiv Marsteintredet er veldig glad for dette samarbeidet med Sammen Karriere. - I undersøkelser ser vi ofte at studentene etterspør ofte mer arbeidslivsrelevans i studiene. Samtidig observerer vi at våre masterstudenter raskt får jobb og relevante jobber, men det er utfordring å formidle dette til prospektive og nåværende studenter. Her kan Sammen hjelpe oss og studentene til å forberede seg på overgangen til arbeidslivet og til å synliggjøre studienes arbeidslivsrelevans.

Stipendiat ved universitetet snakker for en forsamling på cirka 20 personer

Stipendiat Siri Hansen Pedersen forteller masterstudentene om livet som stipendiat.

Foto/ill.:
Emma Gyllander, UIB

Seminarets andre del ble holdt av instituttleder Leiv Marsteintredet og stipendiat ved instituttet, Siri Hansen Pedersen. Her fikk studentene høre mer om hvordan man kan velge karriere i akademia og om hvordan det er å være stipendiat. Siri trakk frem at det var mye frihet som stipendiat, men at man må ha en sterk indre motivasjon for å jobbe med et doktorgradsprosjekt.

Studentenes tilbakemeldinger var svært positive, og instituttet ønsker å gjøre dette seminaret til et årlig tilbud til våre masterstudenter. - Instituttet håper dette er starten på et langvarig samarbeid med Sammen. Til våren ønsker instituttet å utvide tilbudet til våre bachelorstudenter og vi tror slikt tilbud sammen med studietilbudet i arbeidslivspraksis er med på å øke sampolstudienes arbeidslivsrelevans.