Hjem
Institutt for sammenliknende politikk
KARRIERE

Rådgiver i Amedia

Edvard Heio Kobro leverte sin bachelorgrad ved Institutt for sammenliknende politikk. I dag arbeider han som rådgiver for samfunns- og myndighetskontakt i Amedia.

Hovedinnhold

Sammenliknende politikk gir et godt grunnlag for å forstå både nasjonal og internasjonal politikk. Det er nyttig i mange jobber.

Hvor jobber du nå/hva jobber du med? 

Jeg jobber som rådgiver for samfunns- og myndighetskontakt i Amedia. Amedia er et stiftelseseid medie- konsern og landets største utgiver av redaktørstyrte medier, både i titler og opplag. Nettavisen, Bergensavisen, Nationen, Nordlys og Drammens tidende er noen av våre titler. Samfunnsavdelingen har ansvar for interessepolitikk, bærekraft, samt intern og ekstern kommunikasjon. 

Hva er det beste med jobben din- og det mest utfordrende?

Det er meningsfylt å få jobbe med dagsaktuelle problemstillinger innen mediepolitikk. Jeg får jobbe med et spennende felt og får muligheten til å påvirke viktige beslutninger. Det innebærer også at det er utfordrende arbeid. Det er mye å henge med på, med tunge faglige problemstillinger. 

Hvordan har utdannelsen din hjulpet deg i å få jobben du har nå? På hvilken måte drar du nytte av det du har lært på sampol i jobbsammenheng?

Jeg har hatt stor nytte av å forstå samspillet mellom de politiske institusjonene i Norge. I tillegg ga sampol meg et godt innblikk i politiske og regulatoriske prosesser i EU, som er svært relevant både i bransjen og i næringslivet for øvrig. Studiet har dessuten gitt meg god skrivetrening og trening i det å komprimere mye informasjon. 

Føler du at utdannelsen ved Institutt for sammenliknende politikk har gitt deg en kompetanse som er ettertraktet i arbeidsmarkedet? 

Sammenliknende politikk gir et godt grunnlag for å forstå både nasjonal og internasjonal politikk. Det er nyttig i mange jobber. Det var imidlertid en kombinasjonen av erfaring med politikk, bærekraft og journalistikk som var utslagsgivende for at jeg fikk denne jobben. 

Hva vil du anbefale til studenter som ønsker en tilsvarende jobb?

Jeg vil anbefale studenter å bruke friheten studiet tilbyr til å fordype seg innen det man interesserer seg for. Sammenliknende politikk er et bredt studium, men frie studiepoeng og bachelor-oppgaven gir mulighet til å fordype seg. Som en del av praksisemnet fikk jeg nyttig erfaring fra UN Global Compact Norge, som ga meg erfaring innen bærekraft i næringslivet og interessepolitisk arbeid. I bacheloroppgaven ville jeg se nærmere på hvordan nye krav og virkemidler fra EU påvirker norsk næringsliv. Det er gode erfaringer å ha med seg i denne jobben.