Hjem
SAPIENCE
Havet og de første menneskene:

En undersjøisk reise tilbake til våre Sør-Afrikanske forfedre

Filmskaperen Craig Foster kommer til Bergen 22. oktober for å vise frem sine prisbelønte filmer og snakke om sitt engasjement for å beskytte og utforske havet. Ved å ta oss 100 000 år tilbake i tid viser han hvordan menneskelig opprinnelse kan knyttes til marin biologi.

Time Machine - the origins of innovation

Prisvinnende filmskaper: Filmskaper Craig Foster skal ta oss 100 000 år tilbake og vise hvordan menneskelig opprinnelse kan knyttes til marin biologi. Velkommen til åpent foredrag 22. oktober på Media City Bergen.
Produsent:
Craig Foster

Hovedinnhold

Craig har viet de siste åtte årene til å dykke daglig i Atlanterhavet uten våtdrakt for å utforske prosessen med hvordan menneskekroppen tilpasser seg kulde og bygger immunsystem.

De første dykkerne

Ved å bruke av film og bilder gjenskaper han livene til våre forfedre som bodde på kysten i Sør-Afrika for 100 000 år siden. Han introduserer også ideen om verdens første menneskelige dykkere. Craig er en av grunnleggerne av Sea-Change Project som har som mål å motivere forskere, beslutningstakere og enkeltpersoner til å engasjere seg i å beskytte naturen og havet. Han har vært filmskaper i 25 år, og lager dokumentarfilmer sammen med broren Damon Foster. Sammen har de vunnet 75 internasjonale priser for sitt arbeid, inkludert WWFs Golden Panda – som tilsvarer Oscar-prisen.

Samarbeid med UiB-forskere

Hans unike metode for å spore dyr under vann har resultert i ny kjennskap til mange dyrearter som tidligere var ukjent. For tiden jobber Craig med et filmprosjekt som handler om et helt spesielt forhold som han utviklet over tid med en blekksprut.  Filmene hans blir brukt av BBC og applauderes av sir David Attenborough.

Craig har i mange år samarbeidet med forkserne ved UiB sitt senter for fremragende forskning - Centre for Early Sapiens Behaviour - som ledes av Professor Christopher Henshilwood. Han har laget flere filmer som viser hvordan forskerne jobber med å finne svar på hvordan de aller første menneskene levde og ble som oss. Etter foredraget blir det samtale mellom Craig Foster, Professor Christopher Henshilwood og Professor Jarl Giske.

Velkommen til Media City Bergen tirsdag 22.10 klokken 16 – 17.30. Auditoriet tar 200 personer og det er gratis adgang for alle interesserte.