Hjem
Institutt for geografi

Nyhetsarkiv for Institutt for geografi

Fredag 30.9. ble prosjektet European Cities as Actors in Climate and Energy Transformation offisielt åpnet gjennom en markering på Kafé Muntlig på Studentsenteret.
Informasjon om fortidige klima- og miljøendringer, og da spesielt fra den klimatiske viktige regionen som Nord-Atlanteren er, danner grunnlaget for sikrere prediksjoner om klimaendringer i fremtiden.
19. og 26. september har to ulike grupper med studenter frå GEO113 vore på ekskursjon til Tjeldstø i Øygarden. Eksursjonen er ein del av undervisninga i biogeografi.
Lokale urfolksgrupper i Alberta, Canada omfavner endring som overlevelsesstrategi i oljesandområder preget av ustabilitet og usikkerhet i kjølvannet av økonomiske nedgangstider og ødeleggende naturkatastrofer.
Det er for lengst blitt ein tradisjon. Men i år var det også eit lite jubileum med årets geografigjensyn i Storelogen på Kvarteret. For femte året på rad arrangerte Institutt for geografi alumnustreff for geografar.
Jeg studerer primærsuksesjonen i breforlandet til Buerbreen, en brearm av Folgefonna i Odda kommune, med spesiell fokus på vegetasjonsendringer de siste 35 årene.
Tidlegare masterstudent og forskingsassistent i økonomisk geografi Sondre Sognnes Haugen har saman med Grete Rusten 24.8. presentert si forsking om Skattefunn i eit seminar ved Skattefunnssekretariatet Norges Forskningsråd.