Det psykologiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det psykologiske fakultet

Psykologspesialist Tine Nordgreen fikk årets innovasjonspris i Helse Vest for eMestring, som er internettbehandling med veiledning og som skal styrke tilbudet til personer med psykiske lidelser.
Aktuell bok av Rune Johan Krumsvik ved Institutt for pedagogikk: Klasseledelse i den digitale skolen.
Psykologirevyen feirer 10-års jubileum i år, og feirer seg selv med å samle alle som har vært med til fest og tilbakeblikk.
For å finne ut hvor mange barn i Norden som utsettes for barnemishandling er ikke antall politianmeldelser eller meldinger til barnevernet nok. I en kronikk i BT 17. oktober, skriver Kathrine Kloppen om temaet barnemishandling i nordiske familier og presenterer resultatene fra en ny kunnskapsoppsummering som har undersøkt forekomsten av dette.
Nobelprisen i fysiologi/medisin tildeles i år hjerneforskerne May-Britt og Edvard I. Moser, Kavli Institute for Systems Neuroscience, NTNU. De deler prisen med John O'Keefe fra University College London.
For at vi skal bli mer effektive og lære bedre, må vi bli bevisste på hvordan vi lærer, når vi fungerer best, og vite hva som bidrar til både motivasjon og distraksjon . Hvilke sperrer har vi mot egen læring? Hvordan motivere bedre?