Det psykologiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det psykologiske fakultet

UPP-medlem Ingrid Helleve har sammen med kollegaer bidratt i og redigert en ny bok: Helleve, I., Almås, A. G. & Bjørkelo, B. (red.) (2016). Den digitale lærergenerasjonen. Utfordringer og muligheter. Oslo: Gyldendal.
I sitt nye EU-støttede prosjekt vil hjerneforsker Kenneth Hugdahl bruke og utvikle ny teknologi som kan hjelpe pasienter som har stemmer i hodet. Forskningen kan representere et paradigmeskifte i behandlingen av pasienter med schizofreni.
Unge og single menn er mer utsatt for å bli avhengige av dataspill enn andre. Avhengigheten tyder på en flukt fra ADHD og psykiske lidelser, ifølge psykologiforsker Cecilie Schou Andreassen.
Meld deg på, oppmodar Forskar Grand Prix-vinnaren frå 2015, Cecilie Gudveig Gjerde. Du kjem ikkje til å angre!