Det psykologiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det psykologiske fakultet

UPP-medlem Ingrid Helleve har sammen med kollegaer bidratt i og redigert en ny bok: Helleve, I., Almås, A. G. & Bjørkelo, B. (red.) (2016). Den digitale lærergenerasjonen. Utfordringer og muligheter. Oslo: Gyldendal.
Tine Nordgreens prosjekt "Innovativ Internettbehandling i pasientens helsetjeneste" nådde til topps i konkurransen om å bli IKT-fyrtårn innen helse, omsorg og velferd. Nå får hun 48 millioner fra Forskningsrådet til prosjektet.
I sitt nye EU-støttede prosjekt vil hjerneforsker Kenneth Hugdahl bruke og utvikle ny teknologi som kan hjelpe pasienter som har stemmer i hodet. Forskningen kan representere et paradigmeskifte i behandlingen av pasienter med schizofreni.
Unge og single menn er mer utsatt for å bli avhengige av dataspill enn andre. Avhengigheten tyder på en flukt fra ADHD og psykiske lidelser, ifølge psykologiforsker Cecilie Schou Andreassen.
Velg mellom www.slate.uib.no, @SlateResearch and SLATE på Facebook!
Gatekunstneren AFK har igjen fått fritt spillerom på utsiden av Bjørn Christiansens hus, og har levert et sterkt kunstverk i anledning PsychAids hjelpeaksjon mot mobbing.
Meld deg på, oppmodar Forskar Grand Prix-vinnaren frå 2015, Cecilie Gudveig Gjerde. Du kjem ikkje til å angre!