Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Kvar liter sjøvatn har rundt rekna eit energipotensial svarande til 300 liter bensin! Kan det vera sant? Kvifor har ein ikkje teke dette i bruk?
Årets tall fra Samordna Opptak er klare, og viser en økning på 81% i antall søkere til Institutt for informatikk, langt over gjennomsnittet for både UiB, Mat.Nat. og informatikk generelt i Norge.
Ville hunntorsker vil helst ha ville hanner, ikke rømt oppdrettstorsk. Hannene er ikke like nøye på det.
Om en lavere tetthet vil kunne gi færre sykdomsutbrudd er noe usikkert, men man vil trolig få bedre kvalitet på fisken mener Frode Oppedal i Havforskningsinstituttet.
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet delte tradisjonen tro ut HMS-prisen til det instituttet med best HMS-praksis.
Mens ledelsen i Salmar ikke har noen formening om hvordan anlegget har blitt smittet med PD er Are Nylund ved BIO, Universitetet i Bergen, sikker i sin sak. - Det er helt klart vertikal smitte, mener han.
Er det mulig å overføre elektrisk strøm i luften og vil det bli mulig i fremtiden å lade PC-en trådløst?