Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Dorothy J. Dankel disputerer 12 juni for PhD-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen: "Building blocks of sustainability in marine fisheries management: Stakeholders, objectives, and strategies".
Institutt for biologi får UiB sin læringsmiljøpris. Med flere andre priser i lommen har Instituttet blitt en prisgrossist.
Vitenskapelig egenfinansiering har aldri vært lett her hjemme, og har ført til ulike former for nærsynthet. De viser også den hundre år gamle historien om Christian Michelsens kjøp av Vigsnes Kobberverk.
Daniel Lokshtanov ved Institutt for informatikk er kun 25 år gammel, men har allerede 22 vitenskapelige artikler publisert. 22.juni disputerer han for PhD graden - ett år før tiden!
Knut Wiik Vollset had a six-month exchange in the US. He definitely recommends that other PhD students have an exchange experience.
May 18-20 a group of undergraduates spent three days at UiB’s Marine Research Station in Espegrend getting an intensive taste and overview of Marine Biology.
Ved hjelp av verdens første atommikroskop har førsteamanuensis Bodil Holst og stipendiat Thomas Reisinger gjenskapt det berømte Poisson-flekk eksperimentet som fant sted for ca 200 år siden. Men i stedet for lys, har UiB-forskerne brukt molekyler. Dette har ingen vært i stand til tidligere!
Industrilaboratoriet på Høyteknologisenteret i Bergen har opprettet et nytt lakseluslaboratorium. - Her vil vi forske på resistens, vaksine og lakselusens biologi, sier forsker Frank Nilsen ved Universitetet i Bergen.
Ved UiB har antallet stipendiatstillinger økt med over 50% de siste fem årene. Det ble avlagt 233 doktorgrader ved UiB i fjor og dette tallet vil trolig fortsette å stige. Selv når vi ser bort fra stipendiater og postdoktorer har universitetene ansatt nær dobbelt så mange i midlertidige som i faste vitenskaplige stillinger de siste årene. Midlertidig ansatte er involvert i alle... Les mer
Hilkka Ndjaula is the first person to have completed a doctoral degree through the long-standing academic collaboration on fisheries between UiB and Namibia. She hopes her degree will inspire her fellow countrymen and women to pursue research careers.
Visualiseringsgruppen ved Institutt for Informatikk har fått nesten 20 millioner kroner fra EU og Forskningsrådet. – Slikt som dette skjer bare én gang i livet, sier gruppeleder Helwig Hauser.