Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Om den frie viljen finnes, er den felles for både mennesker og fisk, mener biologiprofessor Anders Fernø.
Emnet BIO381 Fiskehistopatologi har gjentatte år fått svært positive studentevalueringer.
Forrige uke var Lise Langård og Arne Johannessen fra BIO sammen med sildeforskere fra Havforskningsinstituttet i Grimstad/Arendal for å studere atferd/reproduksjon hos en sildebestand som gyter i "ferskvann". Silda kommer kommer fra marint miljø og går opp gjennom en kanal til Landvik-vannet der den gyter.
Walter Rudin, en fremragende matematiker som underviste ved UW-Madison i 32 år, døde torsdag i en alder av 89 år etter lider av Parkinsons sykdom.
Forskningsaktiviteten i reservoarfysikk ved Institutt for fysikk og teknologi er tildelt 23,6 millioner kroner fra Norges forskningsråd.
En glad Maria Teresa Bezem om hvordan det er å bli kåret til årets teknologistudent.
Etter knallhard konkurranse fra dyktige teknologistudenter fra hele landet, var det til slutt Maria Teresa Bezem som gikk av med seieren i konkurransen om å bli Årets Teknologistudent.
– Å rekruttere de beste forskerne og studentene blir den viktigste utfordringen, sier Petter Bjørstad som mandag tok over som leder for Institutt for informatikk.
«Hjernevask» har vært et av årets heteste diskusjonstema. Studvest lot studenter fra sosiologi og biologi drøfte programmet.
Den årvisse hekkingen på Realfagbygget er oppgradert til state-of-the-art teknologi.