Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Forskingsgruppa for visualisering ved Institutt for Informatikk, UiB, skal arrangere den største og viktigaste visualiseringskonferansen i Europa, EuroVis 2011, i Bergen 31. mai til 3. juni neste år.
Fabian Zimmermann frå EvoFish fekk ein pris for foredraget om optimal hausting av fiskepopulasjonar.
Etter invitasjon fra Bjerknessenteret og Norsk Klimastiftelse kommer den amerikanske klimaforskeren James E. Hansen til Bergen 25. juni.
ICESTAR er et UiB-ledet IPY-prosjekt som har studert hvordan solvinden overfører energi til magnetosfæren både over nordpolen og sørpolen. Da Nikolai Østgaards forskningsgruppe kunne slå fast at nordlyset og sørlyset ikke er speilbilder av hverandre, fikk de forsiden på Nature.
Christine Euler forsvarte sin avhandling for PhD-graden fredag 18. juni 2010, ved Institutt for geovitenskap, Universitetet i Bergen.
Med inntoget av sosiale nettverk treng informatikk meir menneskekunnskap. Det meiner forskingsdirektøren i Yahoo!
The Evolutionary Fisheries Ecology group will organize an NMA course, October 4-9, 2010 at the Marine Biological Station.
Forskerne har funnet to hittil ukjente sjøstjerner på havbunnen i Møre og Romsdal. Også flere andre nye arter er oppdaget.