Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Helt nye forskningsresultater viser at om laksen får bare èn eneste lus på seg, så skjer det biokjemiske prosesser i fisken, som i teorien kan ha betydning for fiskens mottakelighet for sykdommer.
To tidligere PhD studenter fra BIO har agså vært med på Forsker Grand Prix!
Oppdrettsnæringen på Vestlandet opplever rekordstor massedød på grunn av en laksesykdom som er spredt langs hele kysten. Forskerene vet ikke hvorfor det skjer, og det finnes ingen medisiner som virker.
BIO forsker, Frede Thingstad, ble tildelt den fremst prisen som tildeles norske forskere - Møbiusprisen 2010.
Få med deg spennende foredrag om forskning innen hav og atmosfære. Som en del av Forskningsdagene arrangerer Geofysisk Institutt og met.no/Vêrvarslinga på Vestlandet åpent hus med forelesninger på Geofysisk institutt.
Det var bildebehandlingsgruppen som i år synliggjorde matematikk på Festplassen in Bergen under strålende vær ved Forskningsdagene 24-25 september 2010.
Studenter fra Institutt for fysikk og teknologi skal ut på veien og vise publikum at naturfag er gøy. Opplev «Flammetornado», støveksplosjon, vakuumkanon og stående bølger med flammer. Kommer til et kjøpesenter nær deg.
Et kurs på UNIS gir en unik mulighet til å møte engasjerte studenter fra hele verden, i tillegg til at man møter fagfolk som er eksperter på forskjellige felt.
I forbindelse med Forskningsdagene delta ti unge forskere på Forsker Grand Prix. De har fire minutter hver til å overbevise publikum og dommere om forskningen sin.