Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Professor Rein Aasland blir ny instituttleder ved Molekylærbiologisk institutt.
Den store forskningsnyheten denne høsten har vært nøytrinoer som går fortere enn lyset. Kan det virkelig stemme?
Fredag 25. november 2011 disputerte Ronghua Wang til PhD-graden ved Institutt for Geovitenskap, Universitetet i Bergen
Fant 100 000 år gammelt malings-"toolkit" i Sør-Afrika.
Ett av fysikkens store, ubesvarte spørsmål er hvorfor partikler har masse. Ferske data, offentliggjort av CERN i går, gir hint om svaret. Men konklusjonen lar vente på seg.
Den 14 desember 2011 er det hundre års sidan Roald Amundsen nådde Sydpolen.
Molekylærbiologisk institutt tok imot 107 elevar frå vidaregåande skule til open dag ved instituttet onsdag 14. mars 2012.
Vi kan bli nødt til å snu opp ned på fiskerireguleringene. For nå fisker vi opp de beste genene og lar småvokst fisk formere seg, skriver Mikko Heino, Terje Svåsand og Olav Rune Godø.
I forbindelse med 40-årsjubileet for norsk-vietnamesisk samarbeid inviterte den norske ambassaden til et seminar i Hanoi fredag 25. november der forskning og høyere utdanning var ett av to fokusområder.
Studerer den seismiske stratigrafien og de sedimentære prosessene som har dannet Nordsjøvifta
Ulf Lie fyller 80 år 26 november! Under følger et utdrag av kronikk i På Høyden som er skrevet av Dag L. Aksnes, Jorun Egge, Jarl Giske, Peter M. Haugan, Eystein Jansen, Truls Johannessen, Stein Kaartvedt, Rune Rosland, Andreas L. Steigen, John-Inge Svendsen, Frede Thingstad og Thorolf Magnesen
Lise Øvreås sier til På Høyden at I Etiopias saltsjøer finnes det enorme muligheter, men livet i sjøene er truet. Med hjelp fra UiB håper University of Addis Ababa å lære hvordan de kan utnytte og sikre ressursene.
Professor i Fiskehelse Are Nylund ved UiB er svært godt fornøyd med evalueringen fra Forskningsrådet. Der ble forskningen til fiskehelsemiljøet ved Biologisk Institutt/UiB rangert som den beste fiskehelseforskningen i Norge. – Dette oppleves også som en oppreisning for oss etter de harde beskyldningene vi ble utsatt for tidligere i år, sier han.
Liberty Smith og Sophie Windsor Clive var på kanotur på en elv sørvest i Irland, da tusenvis av stær svermet sammen over dem. - En spektakulær video, sier norsk fugleekspert, Arild Breistøl.