Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Den store forskningsnyheten denne høsten har vært nøytrinoer som går fortere enn lyset. Kan det virkelig stemme?
Fredag 25. november 2011 disputerte Ronghua Wang til PhD-graden ved Institutt for Geovitenskap, Universitetet i Bergen
Fant 100 000 år gammelt malings-"toolkit" i Sør-Afrika.
Ett av fysikkens store, ubesvarte spørsmål er hvorfor partikler har masse. Ferske data, offentliggjort av CERN i går, gir hint om svaret. Men konklusjonen lar vente på seg.
Den 14 desember 2011 er det hundre års sidan Roald Amundsen nådde Sydpolen.
Vi kan bli nødt til å snu opp ned på fiskerireguleringene. For nå fisker vi opp de beste genene og lar småvokst fisk formere seg, skriver Mikko Heino, Terje Svåsand og Olav Rune Godø.
Studerer den seismiske stratigrafien og de sedimentære prosessene som har dannet Nordsjøvifta
Lise Øvreås sier til På Høyden at I Etiopias saltsjøer finnes det enorme muligheter, men livet i sjøene er truet. Med hjelp fra UiB håper University of Addis Ababa å lære hvordan de kan utnytte og sikre ressursene.
Professor i Fiskehelse Are Nylund ved UiB er svært godt fornøyd med evalueringen fra Forskningsrådet. Der ble forskningen til fiskehelsemiljøet ved Biologisk Institutt/UiB rangert som den beste fiskehelseforskningen i Norge. – Dette oppleves også som en oppreisning for oss etter de harde beskyldningene vi ble utsatt for tidligere i år, sier han.
Liberty Smith og Sophie Windsor Clive var på kanotur på en elv sørvest i Irland, da tusenvis av stær svermet sammen over dem. - En spektakulær video, sier norsk fugleekspert, Arild Breistøl.