Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Hvordan de store isdekkene oppfører seg ved store og brå klimaendringer kan avleses i istidens isdekke.
Ingeniørstudenter fra Høgskolen i Bergen med viktig bidrag til geovitenskaplig utdanningsprosjekt ved Makerere University
Professor emeritus Yngve Kristoffersen ved Institutt for geovitenskap, UiB, leder ekspedisjon for Nansen miljø- og fjernmålingssenter i arktis.
Forelesere, stipendiater og studenter fra flere land vil denne dagen lede en rundløype omkring Snøhetta. Det blir foredrag og feltarbeid med temaene vær, klima og geologi. Informasjoin og oppgavesett for skoleklasser er knyttet til QR-kodete websider. Dagen er en del av sommerskolen ACDC, som Bjerknessenteret arrangerer i samarbeid med universitet i USA og UK.
Den såkalte «Higgspartikkelen» er en viktig brikke i puslespillet for å forstå universet. - Dette kan være starten på en veldig viktig vitenskapelig periode, sier Bergens-forsker.