Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Mandag 25.11 arrangerte Fagutvalget kræsjkurs i INF100. Over 80 studenter møtte opp for å få nyttige tips til eksamen.
Når solvinden og Jordas magnetosfære møtes, får sistnevnte hele tiden overført noe av solvindens energi. I en fersk artikkel av Paul Tenfjord og Nikolai Østgaard har man klart å kvantifisere denne energioverføringen.
Skal du programmere en datamaskin må du og datamaskinen snakke samme språk. Møt studentene ved UiB som lager sine egne programmeringsspråk.
Tre lovende forskere får stipend fra Bergens forskningsstiftelse på i alt 20 millioner kroner over fire år.
GEO-studenter arrangerer kveldskurs for å bli flinkere til å tegne feltskisser!
Hva skjer når forskerne tar meg seg et helt økosystem på Vestlandet på ryggen – og går et annet sted?
Fiskarar har heile tida sett på det som ugras. Men no kan desse organismane bli Noreg si nye oppdrettsnæring.
Ny artikkel kaster lys over hva som skjer dypt nede i jordskorpen der jordskjelv starter.
Linda Bjelland Pedersen in the Environmental toxicology group has finished her master degree in biology (environmental toxicology) with the thesis "Levels of persistent organic pollutants (POPs) and physiological and biochemical changes in farm associated wild fish caught in Masfjorden, Norway"
Rapportene fra de to nasjonale oppfølgingsutvalgene ble behandlet i Divisjonsstyret for vitenskap 23. oktober. De er nå godkjent for offentliggjøring.
Professor Harald Kryvi ble under Norsk Biologforenings årlige konferanse nylig tildelt Bonnevieprisen for 2013.
På Høyden rapporter om snopfiskforsøket
Byfjellet Løvstakken har geotermiske egenskaper som kan gi bergenserne varme i fremtiden.
Nylig ble Space Science School arrangert i Nairobi, Kenya. Blant foreleserne var leder for Birkelandsenteret, Nikolai Østgaard.
Forskningsrådet bevilger 51,4 millioner til en ny nasjonal NMR plattform koordinert av UiB.