Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Biologisk Karrieredag er et samarbeidsprosjekt mellom instituttet og fagutvalgene, og gir studentene en mulighet til å møte sine fremtidige arbeidsgivere på hjemmebane.
Science artikkel av fire Bjerknes og UiB-forskere viser at endringer i havsirkulasjonen i Nordatlanteren kan gi langvarige klimakonsekvenser.
Invaderende makroalger kan fortrenge den hjemlige algevegetasjonen lokalt. Med klimaforandringer og høyere sjøtemperaturer kan effekter bli større.
Forskningsrådet gir 70 mill. til ti unge forskere i Norge. En av dem er Bjarte Hannisdal.
Mange spennenede foredrag og aktiviteter ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. En god anledning til å treffe tidligere medstudenter og lærere og få faglig påfyll!
Signe og Ingvill var verter for årets Junior Teacher's Seminar! Alle Junior Teachers var "invitert" (= seminaret er obligatorisk), og nesten alle møtte opp. Vi fikk anledning til å diskutere de beste sidene ved undervisning, i tillegg til sider ved undervisningen som motivasjon, kollokvier og karaktersetting. Dette er andre året vi arrangerer Junior Teacher's Seminar, og vi... Les mer
"Pluragrotta" brukes om den utforskede delen av elva Pluras underjordiske løp i nærheten av Mo i Rana i Nordland.
GEO inviterer hvert år representanter for samarbeidspartnere i industrien til seminar med forskning i sentrum
Årets vinterskole i Algoritmer foregår på Finse mellom 19. og 21. mars 2014.
Henriette Aksnes forsvarer fredag 7. februar sin avhandling for ph.d.-graden med tittelen: N-terminal acetyltransferases NatC and NatF: cellular functions and substrates
- Dersom du tenker på å reise, men ikke er helt sikker, hadde jeg reist. Du har ingenting å tape og man sitter igjen med mange gode opplevelser og minner som varer for livet. Det er bare til å hoppe i det! Dette er rådet fra Anna M. Ellingsæther som har tilbragt et semester ved University of Southampton.
Jérôme Ruzzin i gruppa for Miljøtoksikologi ved Institutt for biologi har fått tildelt midlar frå Noregs Forskingsråd til forsking på den rolla framandstoff, som legemiddel og miljøgifter, har på utviklinga av metabolsk sjukdom.