Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Undersjøiske vulkaner skaper unike økosystemer og muligheter for fremtiden
Forskerne Nick Love, Nadine Pollak, Christian Döelle og Mark Niere fra Zieglergruppen har funnet ut at siste stadie i omdannelsen av vitamin B3 til molekylet NADP er avgjørende for den embryoniske utviklingen av dyr.
Kursene er laget for lærere i ungdomsskole og 1.klasse i videregående skole. Innholdet er faglig forankret i forskning og undervisning ved UiB, og tematisk i læreplanen for trinn 8-11. Naturfag 1 og 2 er parallelle, slik at det er mulig å ta bare ett, eller begge kursene i den rekkefølge man ønsker.
Vinneren av ZONA-prisen 2015 er Henriette Aksnes for avhandlingen med tittelen "N-terminal acetyltransferases NatC and NatF".
BIO forskning på Schrødingers Katt de neste 4 ukene
Kristian Smeland Ytre-Hauge har fått 8 millioner kroner fra Bergens forskningsstiftelse for å kunne tilby skånsom strålebehandling for kreftpasienter i Bergen.