Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Professor Finn Gunnar Nielsen får prisen "Recharge Floating Wind Power Player of the Year". Det er første gong prisen vert delt ut.
UiBs teknologibygg blir et sentrum for innovasjon innen klima, energi og teknologi. Her er alt du trenger å vite om EnTek-bygget.
I mai og juni sender vi rundt ni unge klimaforskarar til skular i Hordaland.
Direktør for Norsk Polarinstitutt, dr.philos Ole Arve Misund, er utnevnt til årets æresalumn 2018 ved Universitetet i Bergen.
Når Halifax i Canada skal etablere si eiga marine klynge er det Bergen som er inspirasjonskjelda.
Bli med femåringer på isskuringsstripeskole!
Ungdom tror jobbmulighetene innenfor havbruk er gode, men er avventende til å gå inn i feltet. Det viser en fersk meningsmåling basert på svarene til ungdom mellom 15 og 20 år.
Etter fem intensive timer er den internasjonale finalen i programmering ACM-ICPC over. Laget fra UiB kan være stolte av å ha løst fire vanskelige programmeringsutfordringer, og oppnådde en meget hederlig 56. plass i den prestisjetunge konkurransen.
Valgresultater for gruppe B og D i Instituttrådet for Institutt for biovitenskap.
I en varmere verden peker mye mot at havstrømmene i Atlanterhavet og Norskehavet vil bli svakere. Ny forskning viser at mindre sjøis utenfor Grønland kan gi motsatt effekt.
For første gang på ti år har et norsk universitet klart å kvalifisere seg til finalen i verdens største programmeringskonkurranse ACM-ICPC. For å forberede seg best mulig, ble laget med studenter fra UiB derfor sendt til treningsleir i Moskva for å lære av de største forhåndsfavorittene.
Adele Mennerat sitt store vitskaplege mål er å gi verda meir kunnskap om korleis naturleg utval påverkar parasittar og korleis dei utviklar seg.