Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Studenter ved Institutt for Biovitenskap (BIO) er akkurat nå i Japan hvor de deltar på et to ukers intensivt sommerkurs i fiskefysiologi og bærekraftig havbruk. Internasjonalt samarbeid med de beste forsknings- og utdanningsmiljøene er viktig for bærekraftig vekst i norsk havbruk.
En informatikk-utdannelse gir deg gode framtidsutsikter. Vi har snakket med IT-selskapet Bouvet om hvorfor de ansetter UiB-kandidater.
EMBRC skal sikre at europeiske forskarar får dei verktøya dei treng for å løyse dei store utfordringane knytt til havet. No vil EMBRC starta med offisiell drift, og UiB er den norske koordinatoren. 
Se bildene fra årets masterseremoni i Universitetsaulaen. Finner du noen du kjenner?
Elleve studenter, fra Instuttt for geovitenskap, både master og PhD, var i månedsskiftet mai/juni på en eventyrlig reise langs Vestlandets kyst.
Kanskje får vi i framtida grønt øl, alge-loff og sunnare fiskefôr med algar som erstatning for fiskemjøl og soya?
Plast i havet har store konsekvenser. Likevel havner det over 8 millioner tonn plastavfall i havet hvert år.
GEO hadde en sterk opptreden på den årlige konferansen og utstillingen til the American Association of Petroleum Geologists (AAPG) som ble holdt i Salt Lake City i 20-23 mai.
Fra dypet i Byfjorden hentes det 20 000 liter sjøvann i minuttet. Vannet er avgjørende for den marine klyngen på Marineholmen.
Havklyngene på Marineholmen får rundt 40 millioner i bidrag til å utvikle og omstille de norske havnæringene. Ordningen Norsk Katapult skal hjelpe bedrifter å komme raskere fra idestadiet og ut i markedet.
Nok et vellykka kurs i GEOV352 til Utah er fullført.
Det må bygges en kultur for innovasjon som en integrert del av forskning, utdanning og formidling. Det er konklusjonen til arbeidsgruppen som presenterer en ny handlingsplan.